BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ceza yağabilir----

Rekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ceza yağabilir

Rekabet Kurumu'ndan zincir marketlere ceza yağabilir
09 Kasım 2022 - 08:39 www.finansgundem.com

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, ''hub and spoke' (topla-dağıt tipi kartel) ihlali ve yeniden satış fiyatı tespiti'' nedeni ile aralarında zincir marketlerin de olduğu firmalara soruşturma yapıldığını belirtti.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, 5 zincir marketin de aralarında olduğu 20 teşebbüs hakkında rekabeti engelledikleri şüphesiyle yapılan ikinci soruşturmada nihai kararın aralık ayında verileceğini söyledi.

Bloomberg'e konuşan Küle, zincir marketlerle ilgili soruşturma sürecini anımsatırken, "Biz aslında bu tedarikçilerle ilgili bulguları ilk soruşturmada elde etmiştik. Fakat soruşturmanın sonuna doğru elde ettiğimiz için, ilk soruşturmaya dahil edemedik. Çünkü yasal süreçte savunmalar ve soruşturmanın devamı buna izin vermedi. Dolayısıyla ikinci bir soruşturma açmak durumunda kaldık" dedi.

Küle, soruşturma heyetinin iki tespitinin bulunduğunu belirtirken, "5 zincir marketin 'hub and spoke' (topla-dağıt tipi kartel) ihlali vardı, bir tedarikçinin ise 'hub and spoke' ve yeniden satış fiyatı tespiti vardı. Bu yeni soruşturmada büyük tedarikçilerin tamamına yakınında 'hub and spoke' ve yeniden satış fiyatı şüphesi var" dedi.

Küle 6-7 Aralık'ta yapılacak sözlü savunmaların ardından 15 gün içerisinde nihai kararlarını vereceklerini söyledi. Rekabet Kurumu ilk soruşturmasında BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK ve A101'e toplamda yaklaşık 2.7 milyar TL ceza kesmişti. Bu soruşturmanın ardından yine aynı marketlerle birlikte açılan ikinci soruşturmaya Coca Cola, Pepsi, Red Bull, Şölen Çikolata, Pasifik Tüketim, Kent Gıda, Horizon Hızlı Tüketim, Haribo Şekerleme, Glaxosmithkline, Frito Lay, Eti, Düzey Tüketim Malları, Doğanay, Beypazarı Maden Suyu, Unmaş da eklenmişti. Öte yandan Rekabet Kurumu dün de çimento sektöründe faaliyet gösteren firmaların dün sözlü savunmalarını aldı. Nihai kararın 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Çin, AB ile rekabet yerine iş birliği istiyor

 

Rekabet Kurulu'ndan Facebook ve WhatsApp'a 346,7 milyon liralık ceza

 

Rekabet Kurulu'ndan Panek'e soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)