BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlıktan borç çağrısı----

Bakanlıktan borç çağrısı

Bakanlıktan borç çağrısı
16 Nisan 2013 - 06:27 www.finansgundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan “geç kalmayın” uyarısı geldi

Kooperatif ve birliklerin 2000 yılından sonraki kredi borçlarının yapılandırılması için çıkarılan düzenleme geçtiğimiz mart ayında yürürlüğe girerken Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan “geç kalmayın” uyarısı geldi. Kooperatif ve birliklerin borçlarının 1.2 milyar liraya ulaştığını açıklayan Yazıcı, “Kooperatif ve birliklerin yeniden yapılandırmadan faydalanması için 11 Mayıs’a kadar başvuruda bulunması gerekiyor” dedi.
Hürriyet'in haberine göre, 16 Haziran 2000 yılında çıkarılan yasayla tarım satış kooperatifleri ve birliklerin Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kapsamında oluşturulan havuzdan ürün alımı için kredi kullanmalarının önü açıldı. Ancak aradan geçen zamanda alınan kredilerin ana parası ve faizi 1.2 milyar liraya ulaştı. 11 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanunla da kooperatif ve birliklere yeniden yapılandırma olanağı tanındı.
YILDA BİR ÖDEME VAR
Bakan Yazıcı, düzenlemeyle DFİF hesabından kullanılan kredilere uygulanan faizin tahsilinden vazgeçildiğini belirtti. Faiz tutarlarının basit usulde yeniden hesaplandığını belirten Yazıcı Hürriyet’e şunları söyledi:
“Bu yolla 1,29 milyar lira olan borçlar yaklaşık 618 milyon liraya düşürüldü. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak için borcu olan birliklerin kanunun yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yeniden yapılandırılan tutar da kanunun yayınlandığı tarihi izleyen yıl başlamak üzere eşit taksitler halinde yılda bir ödenecek.
15 YILDA ÖDEYECEKLER
Yapılandırılan ödemeler de 15 yılda tamamlanacak. Taksitleri sabitleyerek bu süre içinde kalan miktarı birliklerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması için kullanmaya devam edeceğiz. Yeniden yapılandırılan borcun ilk taksit süresi içinde tamamen ödenmesi halinde, hesaplanan faiz tutarlarından yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. Yeniden yapılandırılan tutara taksit döneminde herhangi bir faiz öngörmüyoruz.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)