BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlar başkanlığa oynayacak----

Bakanlar başkanlığa oynayacak

Bakanlar başkanlığa oynayacak
20 Kasım 2013 - 13:22 www.finansgundem.com

Yerel seçimlerde fire vermek istemeyen AK Parti, büyükşehirlerde partinin ağır toplarıyla yarışacak

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler ile ilgili geri sayım başladı. Yenişafak'ın haberine göre, yerel seçimlerde gözler AK Parti'nin bu ayın sonlarına doğru açıklayacağı isimlere çevrilirken, bakanlar ve AK Parti MYK'sından bazı isimler ön plana çıktı.

Kamuoyu yoklamaları, anketler, akademisyen ve performans raporları, milletvekilleri ve bölge temsilcilerinin kanaatleri, yüz yüze görüşmeler ve temayül yoklamaları sonrasında özellikle 30 büyükşehirden bazılarıyla ilgili adaylar netleşmeye başladı.

MEVCUTLARLA DEVAM
Başbakan Erdoğan'ın 11 kişiden oluşan 'Yerel Seçim Üst Komisyonu' ile yaptığı toplantılar sonrasında Ankara, Konya, Kayseri, Bursa, Samsun gibi büyükşehirlerde mevcut belediye başkanları ile devam kararının alındığı öğrenildi. Buna göre, Ankara'dan Melih Gökçek, Konya'dan Tahir Akyürek, Kayseri'den Mehmet Özhaseki, Bursa'dan Recep Altepe, Samsun'dan Yusuf Ziya Yılmaz'ın adaylığının kesinleştiği belirtildi.

İZMİR'E YILDIRIM ANTEP'E ŞAHİN
Bazı büyükşehirlerde mevcut ve eski bakanlar ile genel başkan yardımcılığı yapan isimler ön plana çıktı. İzmir'den Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gaziantep'ten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, Erzurum'dan eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın adaylığının netleştiği kaydedildi.

TOPBAŞ YERİNDE
Manisa'da AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ya da Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan, Balıkesir'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un adaylığının netleştiği kaydedildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın isminin İzmir için düşünülmesiyle birlikte Kadir Topbaş isminin de İstanbul adaylığı konusunda netlik kazandığı ifade edildi.

TARTIŞILAN İSİMLER
Kabinede yer alan bazı bakanların ismi de adaylık konusunda ön plana çıktı. İllerden gelen talepler doğrultusunda Mersin için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Aile Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Zahteroğlu, Hatay için Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Şanlıurfa için Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile mevcut Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın isimleri üzerinde duruldu. Ancak bu isimlerin adaylığı konusunda bir karar verilmedi. Antalya için ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in ismi geçti. Toplantılarda, Diyarbakır konusunda ise Nihat Hatipoğlu'nun ismi üzerinde durulduğu öğrenildi. Ordu'da İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adı ön planda. Batman'da da eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen'in adı geçiyor. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ise İstanbul'da Sarıyer ya da Ataşehir'den aday gösterileceği öğrenildi.

Kadın adaylarda büyük artış var
Başbakan'ın yerel yönetimlerde kadın sayısının artırılması yönünde çalışma yapılacağını açıklamasının ardından, Başbakan Erdoğan'ın, yerel yönetimlerde kadınların daha güçlü temsil edilmesi konusunda titiz davranılması yönündeki talimatı, AK Parti'deki kadınları da harekete geçirdi. 2014 yerel seçimleri için belediye başkanı aday adayı olan kadın sayısında, geçen seçim dönemine göre 2.5 kattan fazla artış oldu. AK Parti'den, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı aday adayı olmak isteyenlerin başvuru süresi 1 Kasım'da sona ererken, ülke genelinde 6 bin 250 kişi aday adaylık başvurusunda bulundu. 2009 yerel seçimlerinde, belediye başkanı aday adayı kadın sayısı yaklaşık 70 iken, bu dönem bu sayı 187'ye yükseldi. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, 3 kadının büyükşehir, 11'inin il, 162'sinin ilçe, 11'inin de belde belediye başkanlığına aday adayı olduğunu bildirdi.

Belediye ve il genel meclisi üyeliğine de kadınların ilgi gösterdiğini belirten Ataş, bu dönem partilerinden belediye ve il genel meclisi üye aday adayı olmak için başvuran toplam 18 bin 149 kişiden bin 700'ünün kadınlardan oluştuğuna dikkati çekti.

Kabine revizyonu önümüzdeki ay
Genel Merkez'de Erdoğan başkanlığında toplanan Üst Komisyon'da; Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem, Menderes Türel, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Ataş, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Güldal Akşit ve Zafer Çubukçu'dan oluşan 11 kişi bulunuyor.

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin geleceğini belirlemek için bir taraftan yerel seçimlere hazırlarken bir taraftan da hükümette yapacağı kabine revizyonu için de çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehirlere aday yapılacak bakanların seçim çalışmalarını rahat olarak sürdürebilmeleri için Aralık ayında önemli bir kabine değişikliğine gidecek. 8 ile 10 bakanın değişmesi beklenen revizyonda AK Parti grup başkanvekillerinden birinin de isminin bakan olacağı öğrenildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)