BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan'dan GDO'lu bebek maması açıklaması----

Bakan'dan GDO'lu bebek maması açıklaması

Bakan'dan GDO'lu bebek maması açıklaması
27 Mayıs 2014 - 17:02 www.finansgundem.com

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO'lu tespit edilen mamalarla ilgili açıklamalarda bulundu

"(GDO tespit edilen bebek mamaları) O tespit edildi, tespit edilince ürünün toplatılmasına karar verildi. Savcılığa intikal ettirildi. Bakanlık da ayrıca soruşturma açtı. Bununla ilgili süreç devam ediyor" - "Bizim hiçbir şekilde GDO'lu ürünlere toleransımız yok"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "GDO tespit  edilen bebek mamaları" ile ilgili, hiçbir şekilde GDO'lu ürüne toleransları  olmadığını söyledi.
Konya Ticaret Odası-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Konya 12.  Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın  açılışına katılan Eker, ardından Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir Suswono Mma ile  ikili görüşmede bulundu.
Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularına yanıtlayan Eker, bir  bebek mamasının toplatıldığı yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine; Türkiye'de  bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada GDO'ya  hiçbir şekilde izin vermediklerini belirtti.
Bir bebek maması markasında 'GDO' tespit edildiği yönündeki soru üzerine Bakan Eker, şunları söyledi:
''Biz Türkiye'de bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada, GDO'ya hiçbir şekilde izin vermiyoruz. Burada da laboratuvarlarımız, piyasa denetimleri esnasında bir mamada tahıl içerisinde 'var- yok' analizinde, bu milyonda bir de olabilir, çok küçük bir şeyde olabilir. O şu anda ileriki tetkiklerde ortaya çıkar. Ama biz hiçbir şekilde tolere etmiyoruz. Bu tespit edildi ve tespit edilince, ürünün toplatılmasına karar verildi. Savcılığa intikal ettirildi. Bakanlık, ayrıca soruşturma açtı. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Biz hiçbir şekilde GDO'lu ürüne toleransımız yok.''
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)