BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Yılmaz'dan piyasa önerisi----

Bakan Yılmaz'dan piyasa önerisi

Bakan Yılmaz'dan piyasa önerisi
23 Ağustos 2013 - 11:53 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, faizde hem yabancıyı çekecek, hem de büyümeyi bozmayacak bir denge sağlanması gerektiğini söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündemdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Türkiye'nin faiz oranlarında hem yabancıyı çekecek, hem de büyümeyi bozmayacak bir denge bulması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, büyümede revizyon olsa dahi yıl sonu büyüme oranının yüzde 3'ün altına inmeyeceğini belirtti.
ABD Merkez Bankası Fed'in parasal genişlemeyi azaltma olasılığı üzerine Yılmaz, "Herkesin kendini ABD'nin daha az para basacağı gerçeğine alıştırması gerekiyor" dedi. Yılmaz, "Dünya reel bir zemine oturuyor. Bugüne kadar yapılan, piyasaya bu kadar fazla dolar sürmek doğru değil. Reel zemine yayıldığını göreceğiz bu işlerin" dedi.
TÜRKİYE AVANTAJLI DURUMDA
Türkiye'nin bu durumda avantajlı olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu ülkeler büyük bir borç yükü altına girmişken bizim en büyük avantajımız bütçemizi iyi idare etmiş olmamız" dedi.
Türkiye'nin güven sağlayarak büyüme gerçekleştirdiğini kaydeden Yılmaz, "Gereksiz kamu harcaması yapmadan büyüme sağladık" dedi.
Yılmaz, Fed'in parasal genişlemeden çekilmesiyle başlayacak olan geçiş sürecinde Türkiye'nin en büyük kozunun bütçe disiplini olduğunu belirtti.
GEÇİŞİN YUMUŞAK OLMASI ÖNEMLİ
Yılmaz, "Gündelik olarak borsanın inip çıkması, döviz kurunda belli biraz değişiklikler, faizde bir takım hareketlilikler tabii ki yaşanacaktır. Bunların daha yumuşak şekilde gerçekleşmesi önemli" dedi.
DOLARDAKİ YÜKSELİŞ
Fed'in parasal genişlemeye son vermesiyle dünyadaki paranın daha istikrarlı, daha güven veren ülkelere gideceğini kaydeden Yılmaz, "ABD ve gelişmiş ülkelere gidecek. Bütçe disiplini olan, makro istikrarını koruyan ülkeler, siyasi istikrarın olduğu ülkeler bu tür belirsizliklerde daha avantajlı hale geliyorlar" şeklinde konuştu.
Türkiye dışında gelişen ülkelerde döviz kurunu son aylarda artış gösterdiğini söyleyen Yılmaz, yurtiçindeki olayların da yurtdışındaki gelişmelerle çakışarak etkiyi artırdığını kaydetti.
MERKEZ BANKASI EN BAŞARILI BANKALARDAN BİRİ
Merkez Bankası'nın küresel kriz ortamında dünyadaki en başarılı merkez bankalarından biri olduğunu söyleyen Yılmaz, bankanın kendine özgü enstrümanlar geliştirdiğini belirtti.
Yılmaz, Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerle yumuşak geçişe yardımcı olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)