BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Yıldız'dan Arınç açıklaması----

Bakan Yıldız'dan Arınç açıklaması

Bakan Yıldız'dan Arınç açıklaması
09 Kasım 2013 - 17:12 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç arasında yaşanan fikir ayrılığı hakkında konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bunları ayrılık gerekçesi olarak görmek doğru değil. Basın yoluyla değil aile arasında yaptığımız toplantılarda bunlar konuşulacaktır.” dedi.

Bakan Yıldız, öğrencilerin apart evlerde kızlı erkekli kalmaları konusunda da Bakan Yıldız, bunun kişisel hak ve özgürlüklere müdahale şeklinde sunulmasını konunun sulandırılması olarak gördüğünü ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynakar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de Kale İçi Müze ve Sanat Kültür Merkezi temel atma törenine katıldı. Yıldız, tören alanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşanan kız ve erkeklerin aynı evlerde kalmalarıyla alakalı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yıldız, buradan muhalefetin fırsat oluşturmaya çalışmasını doğru bulmadığını kaydetti.

MUHALEFETİN FIRSAT OLUŞTURMAYA ÇALIŞMASI

Arınç’tan ‘Abi’ olarak bahseden Yıldız, “Bülent abimiz diye hitap edeceğim. Uzun yıllardan bu yana hem partimize hem davamıza büyük hizmetler vermiş birisidir. Bir kısım farklı görüşler de olabilir. Her konuda aynı şeyler düşünülemeyebilir. Bunu bir ilişki yorgunluğuna bağlamak özellikle bazı basın mensuplarının üzerine atladığı bir konu olarak görmeyi doğru bulmuyorum. AK Parti siyasetinin istikrarı yalnızca bir partinin istikrarı anlamına gelmemekte. Türkiye’nin siyasi istikrarıyla eş anlamlı hale gelmiştir. O yüzden bu tür ayrılık gerekçesiymiş gibi farklı düşünme gerekçesi olarak sunmanın doğru olmadığına inanıyorum. Polonya’da sayın Başbakanımızın yaptığı basın açıklamasında hep beraber de işittik. Bunu basın yoluyla değil aile arasında yaptığımız toplantılarda bunlar konuşulacaktır. Ama buradan özellikle muhalefetin fırsat oluşturmaya çalışmasını siyaseten hiç doğru bulmam.” diye konuştu.

Kızlı erkekli öğrenci evleri hakkında da görüşlerini açıklayan Bakan Yıldız, bireyin özgürlüğü ile toplumun özgürlüğü arasında bir bağlantı olduğunu söyledi. Caddenin ortasından yürümeyi seven kişinin buradan yürüyemeyeceğini belirten Yıldız, trafik kuralları olduğunu anımsattı. Yıldız, “Bireysel özgürlüklerin toplumun sosyal yapısıyla, değerleri ve yetişme tarzıyla mütenasip olduğunu hep beraber biliriz. Polis gelecek, evin kapısından içeri girecek ‘kim burada nasıl yaşıyor evrakınızı gösterin’ diyecek. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu işi sulandırmak anlamına gelir. Femenler ne için çıplak gösteri yapıyor. Dikkat çekmek ve toplumun o kurallarını çiğnemek için yapıyorlar. Peki biz niçin müsaade etmiyoruz çıplak gezmelerine. Yine toplumun değerlerini korumak için. Dünyanın her tarafında böyledir bu. O açıdan bu konuyu sulandırmamak lazım. Bunların kişisel hak ve özgürlüklerinin meskenlerinin içine müdahale edilecek tarzda sunulmasını ben konunun sulandırılması olarak görüyorum. Toplumun değerlerini mutlaka dikkate almamız lazım.” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)