BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan vicdan sahibiymiş!----

Bakan vicdan sahibiymiş!

Bakan vicdan sahibiymiş!
18 Nisan 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kanser hastası kızın eline para tutuşturan Bayraktar'ı savundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kendisinden yardım isteyen kanser hastası genç kızın yardım isteğini geri çevirmediğini belirterek “Bakan vicdan sahibi insan olduğu için cebindeki 2 bin lirayı çıkarıp vermiş’ dedi.
Hüseyin Çelik, CNN TÜRK televizyonunda Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İşte Çelik’in konuşmasından satırbaşları;
FAZIL SAY’A VERİLEN CEZA
“Düşünce özgürlüğü ile ilgili söylediğinize yürekten katılıyorum burada hiçbir problem yok. Sayın Fazıl Say'ın iyi bir bestekar olması bizim içinde bir iftihar meselesidir. Burada ayrıldığımız bir nokta yok. Ben ateistim diyor, bir sakınca yok. Rahatlıkla ifade edebilir. Laiklik dediğimiz şey budur.
Sayın Fazıl Say ‘Ben ateistim’ dediği için ya da ateistliğin iyi bir şey olduğunu savunduğundan dolayı bir ceza alsa, ben de olayı kınardım. Böyle bir fikri beyan ettiği için ceza almamıştır.
Yine bu kamuoyunda nasıl karşılanır. Halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılamadan dolayı ceza aldı, şurada anlaşmamız gerekiyor. Başkalarının kutsalları sizin kutsallarınız olmayabilir ama siz başkalarının kutsallarını aşağılama hakkına sahip değilsiniz.
Bu arkadaşın birinci sabıkası değil bu;
Ertuğrul Günay, Fazıl Say “Ben gideceğim” dediği zaman “Bakan kes” diye tweet attı. Arabesk müziğe hakaret etti. Bu söylenen sözler normal ruh haline sahip bir insanın söyleyeceği sözler midir? 
Çelik, Ahmet Hakan’ın “Fazıl Say'ın söylediği sözler belki etmemesi gereken sözler. Biz bunu kınarız, eleştiririz. Bu lafları mahkemeye taşımanın manası nedir?" eklindeki sorusunu ise “Bu dava sonuçlanmış bir dava değil. Ertelenmiş bir şeydir. Bir daha aynı şeyler tekrarlanmazsa hapse filan girmeyecek. AİHM, AB Konseyi'nin mahkemesidir. AİHM, bu tür davalarda ceza vermiştir. Avrupa standartlarında kutsal değerlere hakaret etmek de suçtur.” şeklinde yanıtladı.
EMEK PROTESTOSU
Ahmet Hakan’ın Emek'i niye yıktırıyorsunuz? Sorusuna Çelik şöyle yanıt verdi;
“Yıktırmıyoruz. Binalarda, insalarda bütün yapılar fanidir. 129 yıllık bir bina. Bunun temelleri göçüyor. Zeminin 2 kat altında bir sinema. Bu sinemanın ortadan kaldırılması söz konusu değil. Doksanlı yıllarda bir firma tarafından kullanım hakkı alınmış. Buraya bir AVM filan yapılmıyor. Beyoğlu'nun ruhuna uygun bir proje hazırlanmış. Sinema kısmını yukarı taşıyacağım diyor. Bu bir ticari mesele”
Ahmet Hakan’ın “Bu bir kamu malı. O adam kar edecek diye benim salonum nasıl yıkar?” sorusunu ise Çelik şöyle yanıtladı:
“Bu projeye Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu izin vermiş. Emek sineması, sinema olarak devam edecek. Vatandaş ne olduğunu bilsin. Burası bir alışveriş merkezine dönüştürülmüyor. Hür teşebbüsün olduğu bir ülke değil mi? oradaki şartnameye adam uymuyorsa yakasına yapışırsınız. Mimarlar Odası bunu mahkemeye götürmüş. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Birileri diyor ki burası sinema olarak kalsın. Böyle bir itiraza saygı duyarım. Protestocu bir protestoyu şiddete başvurarak yaparsa, suçlu olur. O gün çekilen bir sürü fotoğraf var. Sanatkarlar, sanatseverler iyi niyetle bir protesto yapmıştır. Pankart asabilir, slogan atabilir. Bütün protestolar, gösteriler yapılabilir izinsizde olsa. Ama orada şiddet var. Bu konuda hangi sanatçı, hangi sivil toplum örgütü, hangi oda gelip konuşursa dinlerim".
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)