BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank: Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız----

Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız

Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız
07 Ekim 2022 - 04:14 www.finansgundem.com

İTHİB'in düzenlediği törende konuşan Bakan Varank, Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğini ve tekstil sektörünün tüm dünyaya üretim yaptığını açıkladı.


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), tekstil sektörünün ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi.

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ve ödül kazanan şirketlerin yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Varank, Türkiye'nin dünyanın en büyük 5. tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

Biliyorum gücümüz ve potansiyelimiz var. Dünya 5'inciliği elbette önemli bir başarı. Biz bunu çok daha ileri taşıyabilecek kabiliyete sahibiz. O yüzden Ahmet Bey'in koyduğu üçüncülük hedefini ben gayet makul buluyorum. Ama bunun da ötesine nasıl çıkarız, nasıl bir numara oluruz? İnşallah ben bu salonda bu başarıları da göreceğimize inanıyorum. En kısa sürede biz dünya liderliğine oynayabileceğiz.

 Türk tekstil sektörünün tüm dünyaya üretim yaptığına dikkati çeken Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zamanında birilerinin beğenmediği tekstil sektörü bugün sizlerin gayretiyle tüm dünyaya üretim yapıyor. Tekstil sektörü, AR-GE, tasarım ve inovasyonu merkezine alan yaklaşımıyla küresel pazarlarda rekabet edecek ürünleri ülkemizde üretiyor. 30 milyar doları aşan ihracat da bunun en büyük kanıtı. Bu durum, iş insanlarımızın attığı cesur ve vizyoner adımlarla her geçen gün pekişmeye devam ediyor.

Varank, sektörel fuarları yakından takip ettiklerini belirterek, Avrupa'da ve Amerika'da resesyon riski olmasına rağmen Türkiye'de sektörlerin hala canlı olduğunu belirtti. Fuarlardaki dinamizmin ülke geleceği için güven verdiğini sözlerine ekledi.

2023'te tekstilde daralma bekleniyor

 

Tekstil ihracatı 7 milyar dolara yaklaştı

 

Ünlü milyarder tekstilde kazandığını enerjiye harcıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)