BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Tunç'tan 'torpil' iddialarına ilişkin açıklama----

Bakan Tunç'tan 'torpil' iddialarına ilişkin açıklama

Bakan Tunç'tan 'torpil' iddialarına ilişkin açıklama
04 Ocak 2024 - 13:10 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Tunç, "Torpil iddiasını kesinlikle reddediyoruz. Bizim tek kriterimiz liyakattir." dedi.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Yargıtay binasında düzenlenen Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, 'görevde yükselme' sınavıyla ilgili 'torpil' taleplerine tek tek yanıt verip özel kalemine yönlendirirken görüntülendi.

Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yürütülen casusluk soruşturmasına dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TORPİL İDDAALARI

Bakan Tunç, kamuda torpil iddialarına ilişkin yöneltilen soruya, "Bizim tek kriterimiz liyakat. Talepler gelir. İktidardan da gelir muhalefetden de gelir. Bize herkes ulaşabilir, herkes mail atabilir, herkes cep telefonuyla arayabilir. Bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır. Topril vesaire iddialarını reddediyoruz." dedi.

YARGITAY'IN CAN ATALAY KARARI

Bakan Tunç’a Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği karar da soruldu:

“İki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı. Son verilen karar Yargıtay’ın vermis olduğu karar.” diyen Bakan Tunç, “Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu, kesin hüküm de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ’nde… Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz.” şeklinde konuştu.

MOSSAD’A YÖNELİK OPERASYONLAR

Bakan Tunç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik yapılan operasyona ilişkin soruyu da yanıtladı.

"İsrail dış istihbaratının özellikle ülkemizde gerek askeri gerek siyasal casusluk faaliyetlerine ilişkin soruşturmalar yeni değil. Daha önceki yıllarda da bu tür soruşturmalar ve davalar açılmıştı. Tabi son soruşturma şu anda gündemde. Bu kapsamda da 34 gözaltı var. Şu anda gözaltı süresi içerisinde ifadeler alınıyor. Yine 12 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı." dedi.

Yargıtay'dan Can Atalay için flaş karar!

 

Can Atalay'ın dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi

 

AYM'den yeni Can Atalay kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)