BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Tunç açıkladı: İlk gün arabuluculara 438 başvuru yapıldı----

Bakan Tunç açıkladı: İlk gün arabuluculara 438 başvuru yapıldı

Bakan Tunç açıkladı: İlk gün arabuluculara 438 başvuru yapıldı
02 Eylül 2023 - 02:56 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, 1 Eylül'de yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk uygulamasına 438 başvuru olduğunu dile getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde arabuluculara 438 başvuru yapıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, 1 Eylül'de yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk uygulamasına 438 başvuru olduğunu dile getirdi.

İLK GÜN 494 BAŞVURU

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının bugün başladığını anımsatan ve ilk gün yapılan başvurulara ilişkin bilgi veren Tunç, "Bugün itibarıyla 494 başvuru olmuş. Kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 438 başvuru arabuluculuğa gitmiş. Ortaklığın giderilmesi ve uyuşmazlıklardan kaynaklı 19 başvuru olmuş. Kat mülkiyeti uyuşmazlıklarından kaynaklı 32 başvuru olmuş. Komşuluk hukukundan doğan uyuşmazlık 4 başvuru olmuş. Tarımsal üretim uyuşmazlıklarından kaynaklı 1 başvuru olmuş." dedi.

Başvurular sonrası arabulucuların tarafları hızlı bir şekilde toplantıya davet edeceğini ve uzlaştırmaya çalışacağını belirten Tunç, "Arabulucu zemini hazırlayacak, onlara bir çözüm önerisi sunmayacak. Onlar kendi çözümlerini kendileri bulacaklar. Kendileri birbirlerine ne istediklerini söyleyecekler ve üç haftada bunu bitirecekler, bir hafta ilave süre, 4 haftada." diye konuştu. Tunç, arabuluculuk görüşmeleri sonucu anlaşma sağlanamazsa dava açılabileceğini ifade etti.

Arabuluculuk sisteminin yargının iş yükünü azaltarak, devam eden davaların daha nitelikli görülmesine imkan sunduğunu aktaran Tunç, barışçıl, dostane ve az masrafla hızlı sonuç alınmasını sağlayan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamını yeni dönemde daha da genişletilebileceğini söyledi.

Tüm kiralamaları kapsayan 'arabuluculuk dönemi' başlıyor

 

Kira davalarında 'zorunlu arabuluculuk' dönemi başlıyor

 

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk şartı nedir?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.02 Eylül 2023 05:14

    KİRALIK KONUT ARZI YARATMAK İÇİN BELEDİYELER SOSYAL KONUT YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERMEYE BAŞLAMADIKÇA KİRALIK KONUT TOKİ YETERLİ SAYIDA SOSYAL KONUT YAPMIYOR REFAH PAYINA RAĞMEN ÜCRETLER/MAAŞLAR VE KİRALAR DÖVİZ/ALTIN KARŞINDA DEĞER KAYBI KADAR ARTMADI/ARTMIYOR