BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Soylu: Antakya'da 2 konuttan 1'i yıkık----

Bakan Soylu: Antakya'da 2 konuttan 1'i yıkık

Bakan Soylu: Antakya'da 2 konuttan 1'i yıkık
15 Şubat 2023 - 11:41 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Binaların yüzde 40'ında hasar tespiti yapıldı. Antakya'daki her 2 konuttan 1'i yıkık" dedi. Bakan Soylu, "Şu anda salgın söz konusu değil" ifadelerini kullandı


Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Delillendirme faaliyeti tamamlanmadan enkaz kaldırılmıyor.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Binaların yüzde 40'ında hasar tespit edildi. Delil toplanmadan enkaz kaldırılmıyor. Antakya'da iki konuttan biri yıkık. Eksiklikler söz konusuysa bununla ilgili delillendirmeler devam etmektedir. Bunlar tamamlanmadan enkaz kaldırılmamaktadır. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalara tespitimiz girilmeyeceği yönündedir. Yıkılmış, ağır hasarlı binaların etrafında kolluk kuvvetleri bulunmaktadır.

Şu anda bir salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir hastalık söz konusu değil. Kahramanmaraş özelinde söylüyorum.

Türkiye genelinde 200 bin çadır sevk edildi

Vatandaşlarımıza bir çağrıda daha bulunmak istiyorum. Çadırlar kuruldu. Türkiye genelinde 200 bin çadır sevk edildi. 700 bin daha sevk edilecek. Bu çadırlar kuruldu kurulmaya devam edecek. Bu bir yıllık bir süreç. Vatandaşlarımıza çağrımız bu on günde gösterdiğiniz yüce gönüllülük duygusunu bir yıl daha sürdürmeniz.

Evler bir yılda teslim edilecek

Fitne çıkarmaya çalışanlar bu şehir bir daha kurulmayacak söylentisi yayıyor. Bu şehirler sağlam zemin üzerinde yeniden burada yaşayan vatandaşların şehri olarak inşa edilecek.

Kuru gıda kolileri dahil aş evlerine takviye edecek gıdalar, temel ihtiyaçlar, ve birinci el giysiler dahil hepsini sürdürülebilir kılmalıyız. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi hasar tespiti yapılan 335 bin 956 aileye 10 bin TL'lik yardım gönderildi.

Burada yine başka bir süreci daha söylemek istiyorum 1833 dernek ve sivil toplum kuruluşu bölgede destek ortaya koymaktadır. İyi niyetli olanlar olduğu gibi çok az da olsa bunun istismarını yapanlar olabilir. Sivil Toplumla ilişkili genel müdürlüğümüz gerekli tüm denetimleri almıştır.

Bakan Soylu: Kahramanmaraş'ta 941 bina tamamen yıkıldı

 

222. saatte sağ kurtarıldı: Depremin 10. gününde bir mucize daha!

 

Deprem bölgesi için 'asbest' ve 'akciğer hastalığı' uyarısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)