BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Soylu açıklaması krize dönüştü----

Bakan Soylu açıklaması krize dönüştü

Bakan Soylu açıklaması krize dönüştü
13 Nisan 2020 - 10:15 www.finansgundem.com

Dün akşam saatlerinde görevinden istifa eden ve istifası Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama haberinin geri çekilmesi ardından yenisi sosyal medya hesabından geldi

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan istifasının reddedilmesinin ardından ilk açıklama geldi" şeklindeki  haber geri çekildi. İhlas Haber Ajansı "Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği Soylu'dan ilk açıklama" haberini çektiğini duyurdu. İHA'dan yapılan açıklamada, "Bakan Soylu’dan ilk açıklama: 'Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz' başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz" denildi. 

Haberde şu ifadeler kullanılmıştı: 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ilk açıklamada, "Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz." dedi. 

Soylu, “Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah’a emanet olun” ifadesini kullandı.

Soylu yaptığı açıklamada, "Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah milletimize, bizi mahcup etmesin" dedi.

Soylu, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile istifasını duyurmuştu.

YENİ AÇIKLAMA

Süleyman Soylu'dan dün geceki istifa haberinin ardından sosyal medya hesabından ilk açıklama bu gelişmelerin ardından geldi.

Soylu, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir" dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekillde olurken, istifa açıklaması da hesaptan silindi.

Soylu sosyal medyadan yayınladığı istifa açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.

Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı.

Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.

İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.

Hiçbir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın…

Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum…

Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.

Allah Milletimizi korusun…

BAŞKAN ERDOĞAN İSTİFAYI REDDETTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeleri takip ettikten sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile temasa geçti. Erdoğan, Soylu ile yaptığı görüşmede böyle bir istifaya gerek olmadığını ifade etti. Soylu'nun istifası Başkan Erdoğan tarafından reddedildi.

SOYLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların market ve fırınlara gitmek için kalabalıklar oluşturması ile süreçte zaafiyet yarattığını düşündüğünü ifade etti. Soylu, başarılı süreçte yaşanan olumsuz görüntünün sorumluluğunu aldığını ifade etti. Soylu, istifanın açıklandığı saat nedeniyle eleştirilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

Soylu'nun istifası Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)