BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Şimşek'ten 'rezerv artışı' yorumu----

Bakan Şimşek'ten 'rezerv artışı' yorumu

Bakan Şimşek'ten 'rezerv artışı' yorumu
10 Ağustos 2023 - 19:35 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın rezerv artışını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasa koşulları elverdiği ölçüde rezerv biriktirmeye devam edeceğiz" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,"Rezerv artışlarının, kur korumalı mevduat dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında devam etmesi oldukça anlamlı. Piyasa koşulları elverdiği ölçüde rezerv biriktirmeye devam edeceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkez Bankasının rezerv artışını değerlendirdi.

Merkez Bankası verilerine göre, 2023 mayıs sonu itibarıyla 98,5 milyar dolar seviyesinde olan brüt rezervlerin 4 Ağustos haftası itibarıyla 115,6 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"REZERV ARTIŞININ, KKM'NİN REKOR SEVİYEDE OLDUĞU BİR DÖNEMLDE DEVAM ETMESİ OLDUKÇA ANLAMLI"

"Böylece son iki ayda rezervlerde 17,1 milyar dolara varan artış kaydedildi. Bu dönemde net rezervler ise 20,1 milyar dolar yükselişle 15,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Rezerv artışlarının, kur korumalı mevduat dönüşlerinin rekor seviyede olduğu ağustos ayında devam etmesi oldukça anlamlı. Piyasa koşulları elverdiği ölçüde rezerv biriktirmeye devam edeceğiz."

REZERVLERDEKİ YUKARI YÖNLÜ EĞİLİM ÜST ÜSTE 8'İNCİ HAFTASINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) verilerine göre, toplam rezervler 4 Ağustos haftasında bir önceki haftaya kıyasla 1 milyar 817 milyon dolar artışla 113 milyar 774 milyon dolardan 115 milyar 591 milyon dolara yükseldi. Rezervlerdeki yukarı yönlü eğilim üst üste 8'inci haftaya taşınırken, son iki ayda rezervlerdeki artış 17,1 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde net rezervler de 20,1 milyar dolar yükselişle 15,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası rezervlerinde önemli değişim

 

Şimşek: Kararlı duruşumuz kredi notuna yansıyacaktır

 

Bakan Şimşek: Enflasyon 2024 yılı ortasından itibaren düşecek

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Sirkeci12 Ağustos 2023 00:57

    Ellerinde fazla miktarda düşük faizli tahvil bulunan bankaları kurtardılar. Vatandaşı batırdılar.

  • Kamil Yıldız11 Ağustos 2023 09:12

     Düşük faizler yüzünden yaşlandıkça değer kaybetmesi gereken otomobilin ikinci eli bile yatırım aracı oldu. Sebep düşük faiz oranları. Hala daha ayak sürtmelerine şaşıyorum doğrusu.