BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak!----

Bakan Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak!

Bakan Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak!
25 Ekim 2023 - 16:05 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkelerinde yaptığı yatırımcı temasları sırasında, "Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak" açıklamasında bulundu.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkelerinde gerçekleştirdiği yabancı yatırımcı temaslarına devam ederken; Riyad’da Future Investment Initiative Institute’un düzenlediği panelde konuştu.

Yeni normalin, sağlam politikalarla güven inşa etmek olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bu, nihayetinde portföy ve doğrudan sermaye girişlerine yol açacak. Sermaye girişleri dezenflasyon sürecini hızlandıracak, lirada reel değer kazancını yaratacak” şeklinde kaydetti.

Bakan Şimşek, para politikası çatısında son yıllarda sorunlar olduğunu belirtirken, politikanın yeniden inşa edildiğinin altını çizdi.

Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine sahip olduklarını belirtti ve programın sürekliliği konusunda endişelerin yersiz olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, yabancı yatırımcı girişleriyle ilgili olarak da, “Yabancı yatırımlar geri dönecek ama zaman alacak” şeklinde söyledi.

Bakan Şimşek: İsrail-Hamas savaşı radikalleşme riskini arttırıyor

 

Şimşek: Hedefimiz bütçe açığında yüzde 3'ün altı

 

Şimşek: Amacımız yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Melih Şeker25 Ekim 2023 21:21

    Ne yapsa fayda etmiyor. İçeride ve dışarda GÜVEN KAYBI o kadar büyük ki sıcak para bile gelmiyor. Bu yüzden zamana ihtiyaç var. Sizi anlıyoruz sayın bakan.

  • Rasim ŞAHİN25 Ekim 2023 21:07

    Türkiye'nin demokrasisine, hukukuna ve finans sistemine kendi vatandaşı inanmıyor ki, yabancı nasıl inansın. Her daim bir GECE KARARNAMESİ çıkabilir. Bütün kurallar ve uygulamalar değişebilir. Yalan mı?