BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek: Enflasyonu düşürme tedbirlerimiz sürüyor----

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürme tedbirlerimiz sürüyor

Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürme tedbirlerimiz sürüyor
25 Temmuz 2023 - 12:13 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB)'nin bugün açıkladığı kararlarla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Şimşek, "Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz." dedi.

Şimşek şöyle devam etti:

"Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz."

TCMB, dün gece açıkladığı kararlarla, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kapsamında yeni adımlar attı. Buna göre, sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayıcı olarak, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak belirlenmesine karar verildi. Ayrıca, enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı yüzde 2,89'a yükseltildi.

TCMB'den kredilere yönelik sıkılaştırma adımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Muşlu27 Temmuz 2023 23:56

    Bu kadar zan, ÖTV ve KDV artışı ile enflasyon daha da yükseleceği kesin. Mücadele yine lafta kalacak. Vatandaşla dalga geçiyorlar.