BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki'den kritik deprem uyarısı!----

Bakan Özhaseki'den kritik deprem uyarısı!

Bakan Özhaseki'den kritik deprem uyarısı!
25 Ocak 2017 - 17:40 www.finansgundem.com

İstanbul'da Kartal'dan başlayarak Beykoz'a doğru, Sarıyer'den başlayarak Avcılar'a ve Büyükçekmece'ye doğru deprem riskinin yüksek olduğunu kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, "7 milyon bina yenilenmeli" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtladı. Deprem ile ilgili olarak çarpıcı mesajlar veren Özhaseki, şunları söyledi:

"Türkiye topraklarının yüzde 42'si deprem riski altındadır. 1999 sonrası yapılan binaların biraz sağlam olduğunu kabul ediyoruz. 1999'da yönetmelik değişikliği var. Yeni binalar biraz sağlam. 5 milyon civarında. 1999 öncesi 15 milyon stok var. Bunların en az yarısı riskli. Yani 6-7 miyon binanın yenilenmesi, sağlam hale gelmesi gerekli. Özellikle en büyük risk İstanbul'da. 4 Fay kırığı var. Dördününde zamanı dolmuş. Fay kırıklarının hepsi her an patlayabilir. Bilim adamlarının görüşü şu 2030'a kadar İstanbul'da büyük ihtimalle deprem olur. 2050 diyenler azınlıkta. Büyük çoğunluğu 2030'u işaret ediyor. Deprem kesin. 7 ile 7.5 arasında şiddeti olacak"

NERELER ÇOK RİSKLİ?

"Deniz kenarları. Kartal'dan başlayarak Beykoz'a doğru, Sarıyer'den başlayarak Avcılar'a ve Büyükçekmece'ye doğru, özellikle birkaç katın üzerinde olanlar riskli gözüküyor. 1999'dan önce yapılanlar. Bunun için çok hızlı olarak kentsel dönüşümün uygulanması lazım. Bunu yapacak olanlar belediyeler. Projelerini getiren belediyelere yardımlarımız oluyor. Bazı belediye başkanı arkadaşlarımız hiç aldırış etmiyor. Vatandaşlarımızın üzerine düşen görev; binalarının ölçümünü yaptırmak. Belediye başkanı arkadaşlar vatandaşlarımızı zorlasınlar. Projeleri bize getirsinler."

"REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİYOR"

Anayasa değişikliği ile sistemin değişeceğini kaydeden Özhaseki, "Mesele bir rejim meselesi değil, bunu herkes biliyor. İlk dört madedeye dokunulmuyor" dedi.

Yönetimde iki başlılıktan kurtulmak gerektiğini kaydeden Özhaseki, "Zamanında Kenan Evren kendisini cumhurbaşkanı seçerken bir sürü yetki almış, sorumsuz hale gelmiş" dedi.

Geçmişte Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı dönemlerinde kendi partilerinin başına geçmiş kişilerle de sorun yaşadığını anlatan Özhaseki, ortalama 1 buçuk yılda bir hükümetin değiştiğini başkanlık sistemi ile yönetilen ABD'nin 45'inci başkanının seçildiğini anımsattı.

"ERDOĞAN DİKTATÖR OLMAK İSTESEYDİ..."

Öngörülen sistemle diktatörlüğe gidileceği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bakan Özhaseki, "Recep Tayyip Erdoğan diktatör olmak istese şu anki durumunu bozmaz. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan bu partinin doğal lideri. İstediklerini yapmak konusunda yol gösterebiliyor mu, gösterebiliyor. Yargılanma ihtimali var mı, yok. Bir tek vatana ihanet suçundan, o da zaten işlemeyeceğine göre... Yaptığı hiçbir icraattan sorumlu değil. Yeni sistemde attığı her imzadan sorumlu olacak. Yani karşısına yüzlerce dava çıkabilecek. Hiçbir şeyden hesap vermeyeceği bir pozisyondan çıkıyor ve hesap verebileceği bir sisteme geçiyor. Bu diktatörlük mü oluyor" diye konuştu.

"MHP İLE HÜKÜMET SENARYOSU KONUŞULMADI"

MHP ile "milli mutabakat hükümeti" kurulacağı iddialarının sorulması üzerine de "Şu ana kadar katıldığım hiçbir resmi - gayri resmi toplantıda böyle bir şey duymadım. Onun dışında özel sohbetlerde böyle bir senaryo duymadım. Ankara'da böyle bir senaryo bir yerlerden üfürülüyor sonra ciddi ciddi konuşuluyor. Şu ana kadar benim bildiğim öyle bir senaryo konuşulmadı" yanıtını verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • city25 Ocak 2017 22:03

    Kentsel dönüşüm Belediyelere devredilmeli planlamayı belediyeler yapmalı. ve En az 10 metre kara alanlar oluştrularak yapılmalı. boşaltılan her bir onbin metre karalik alana proje ustlenecek inşaat firmalarıyla anlaşa yapılmalı ve işler belediye gözetimi altında sürmeli

  • Kent25 Ocak 2017 22:00

    çürük konutların bulunduğu 10 bin metrekarelik parseller oluşturarak yuksek imar avantajı oluştrarak kentsel dönüşüm yapılmalı. sırasıyla komşu parsaller oluşturmalı. aynı parsel içinde %70 projeyi onaylarda diğerleride aynı koşullarda boşaltmalı parseli

  • Yapma ya25 Ocak 2017 18:36

    Hesap verebilmesi için en az 600 MV.den 400 MV nin oyu gerekiyor.Diyelim ki bu mümkün oldu (çok zor ihtimal) kendisini yargılayacak Anayasa Mahkemesi nin 15 üyesinden 12 kişiyi Kendisi seçiyor.Benim seçtiğim adam ben suçlu olsam bile beni mahkum eder mi.

  • :)25 Ocak 2017 18:26

    acaba bir ulkede bir bakan, deprem olacak dikkat ey millet mi der? yoksa bu riski yerel ve devlet birimlerinden aldım hemen çalışmaya başladım, şunu şunu ..bunu bunu.. yapıcam siz rahat olun çözücem mi der? ben anlayamıyorum hakkaten bişi

  • KILIÇ25 Ocak 2017 17:57

    HER VERİMLİ ARAZİYE BİR GECEKONDU DİKİLDİ HER YER MOLOZ YIGINI HALİNE GELİYOR SAYIN BAKANIM ÇOK CİDDİ ÖNLEM ALINMALI .