BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki açıkladı: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak----

Bakan Özhaseki açıkladı: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak

Bakan Özhaseki açıkladı: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak
24 Şubat 2024 - 05:41 www.finansgundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacaklarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda sanayicilere ve iş insanlarına "karbon ayak izi" konusunda uyarılarda bulundu. Özhaseki, küresel ısınmanın gerçek olduğunu ve bu durumun Türkiye'de de yaşandığını belirtti. Karbon emisyon kontrolünün önemine vurgu yapan Özhaseki, 2026'dan itibaren bu konunun daha da önem kazanacağını belirtti. Özhaseki, sanayicilerin çevreyi dikkate alarak üretim yapmaları gerektiğini belirterek, bu konuda bilgi almak için İklim Değişikliği Başkanlığı'ndan yardım istedi. Bu konuda geleceğe hazırlıklı olmanın önemli olduğunu ve zamanın ruhunu doğru okuyamayanların sınıfta kalacağını sözlerine ekledi.

"Sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacağız"

Deprem bölgesinde 950 şantiyede çalışmaların devam ettiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Çok şükür devletimiz bu işin altından kalkıyor. En son AFAD'ın bize bildirdiği rakamlara göre 390 bin ev borcumuz var. 307 bininin işlemi başladı. Ya ihale sürecinde, ya ihalesi yapıldı, ya kaba inşaatı bitti ya bitme aşamasına geldi. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da katıldığı bazı törenlerle 46 bin konutu dağıttık. Mart sonuna kadar bu sayı 75 bini bulacak. Mayıs ayıyla birlikte de her ay 10 bin, 15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz. Dile kolay arkadaşlar, söylemesi kolay. Sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacağız. Ondan sonraki senenin ortasına kadar da başladığımız 300 binden fazla daireyi herkese teslim edeceğiz."

İstanbul'da kentsel dönüşüme kredi ve hibe desteği

 

Konut dışı satışlarda düşüş

 

Konutta düşüş trendi sürüyor

 

Konuta faiz freni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)