BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Nebati: Ortodoks politikaları kenara bıraktık----

Bakan Nebati: Ortodoks politikaları kenara bıraktık

Bakan Nebati: Ortodoks politikaları kenara bıraktık
05 Ocak 2022 - 10:49 www.finansgundem.com

Bakan Nebati, "Dün itibariyle kur korumalı mevduat 91,5 milyar TL'ye ulaştı, dövizdeki köpük ve algı bitti" dedi. Ortodoks politikaları kenara bıraktıklarını vurgulayan Nebati, "İhracata yönelik firmaları destekleyecek çalışmalarımız var" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, firmalara yeni destek mesajı vererek, "Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları:

Dünyada saygın bir Türkiye hedefiyle yola çıktık. Büyüme trendi bu yıl da devam edecek. Salgın döneminde 2 milyon 500 binin üzerinde istihdam artışı oldu. Kişi başına düşen turizm geliri artacak. Salgına rağmen 29 milyon turist ağırladık.

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

Türkiye 2021 yılında ihracatta tarihi bir rekor kırdı. İhracat geçen yıl 225 milyar dolara ulaştı. Ayda 20 milyar dolar ve üzerinde ihracatla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ihracat odaklı büyümeye devam edecek.

İhracat artarken içerideki üretim artacak, sanayi gelişecek ve bu yıl tarihi rekorların kırıldığı yıllardan biri olacak.

EKONOMİDE TÜRKİYE MODELİ AÇIKLAMASI

Yeni ekonomik model ile düşük cari açıktan bu yıldan itibaren cari fazla ve büyüme ile devam edeceğiz.

Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk, artık heteredoks politika uygulamada. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz.

20 Aralık tarihi bir milattır. Cumhurbaşkanımız yeni Türkiye Modeli'ni paylaşırken çok önemli tedbirler paketini de ortaya koydu. Bugün Meclis'te yasal düzenlemelerle ilgili çalışmalar başladı.

Firmalarımızı destekleyecek çok önemli çalışmalarımız var. Üretimi desteklemeye devam edeceğiz.

Dün itibarıyla kur korumalı Türk lirası mevduat hesabında 91,5 milyar liraya ulaşan bir hacme geldik

ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

Sıra enflasyonla ilgili atacağımız adımlarda. Dünyada emtia fiyatlarının yüksekliği, Türkiye gibi ülkelerde talep ve dünyadaki arzdan kaynaklı olarak yükseldi. Kur kaynaklı fiyatlarla mücadele edeceğiz.

Nebati'den kur açıklaması: Her şey kontrol altında

 

Bakan Nebati: Enflasyon ile ilgili gelişmeleri konuştuk

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2022 08:22

    Bunca lüks ithalata döviz dayanmaz.tadima su ile değirmen dönmez.insan sata sata değil ala ala zenginleşir.

  • b105 Ocak 2022 13:47

    Şimdi merkez aracılığıyla dövizli hesaplar TL'ye dönüş için komisyon vs. isimlerle borç çıkartılıyor. Milletin parasını pazarlama personeli aracılığıyla zorla bozdurmaya teşvik ettiriyorlar. Bankalar pezarlama personeline şimdi de bu cezalardan kurtulmak için hedef yüklediler. Millet zarar edecekmiş kimin umurunda!!!

  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2022 08:21

    Çünkü altın alacak paran yok.gram altın 500 TL.ama dolar 7 TL.paran kadar yatırım yaparsın bu birrr.dovizi yükselten dışarı servet kaciranlarki bunlar yandaş iş adamları ile politikacılar dir.yakup istersen isim lustesi ve para miktarı internette var.

  • Yakup05 Ocak 2022 21:55

    Millet neden zarar etsin, döviz almak büyük hataydı, neden altın değil de döviz aldılar, her hatanın bedeli var, bozdururlarsa herkes kazanacak, ülke kazanacak

  • Raif05 Ocak 2022 11:48

    KEŞKE BIRAKMASAYDINIZ ÜLKE OLMAYACAK KRİZE GİRDİ İÇİNDEN CIKILMASI OLMAYAN

  • Merker05 Ocak 2022 11:22

    Ortodoks falan filan boş işler ekonomiye bak fahiş zamlar bu cagdaş ilme bilime dayalı politikaları terk etmekten olmayacak krize soktu ülkeyi yapılan yanlışlardan dolayı Allah bir keşke terk edilmese idi