BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum'dan millet bahçesi talimatı----

Bakan Kurum'dan millet bahçesi talimatı

Bakan Kurum'dan millet bahçesi talimatı
20 Temmuz 2018 - 05:31 www.finansgundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla buluştu. Yoğunluk artışı olmadan dönüşüm yapılması ve millet bahçeleri ana gündem oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum göreve başlar başlamaz inşaat, gayrimenkul ve şehircilik adına çözüm bekleyen sorunları masaya yatırdı. Geçtiğimiz günlerde gayrimenkul derneklerinin başkanlarıyla bir araya gelen Bakan Kurum’un gündeminde bu defa İstanbul vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanları ve bürokratların bir araya geldiği toplantıda ana gündem kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri projeleri oldu. Esenler, Gaziosmanpaşa, Üsküdar ve Küçükçekmece ilçelerinden yapılan dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı.

ESENLER VE VALİDEBAĞ

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı millet bahçeleri de bu toplantıda değerlendirildi. Bakan Kurum ilk önce Atatürk Havalimanı arsasına yapılacak millet bahçesi projesi için çalışmaların başlamasını istedi. Öte yandan Esenler’de 2.5 milyon metrekarelik askeri alan ile Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun millet bahçesi haline getirilmesine karar verildi ve çalışmalar başladı. İstanbul’da Başakşehir, Pendik, Maslak, Ataköy, Yeşilköy, Esenler ve Üsküdar’da millet bahçeleri planlanıyor. Ayrıca ülke genelinde 15 ilde eski stadyumlar da millet bahçesine dönüşecek.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi alan Murat Kurum, yoğunluk artışı olmadan dönüşüm yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Kentsel dönüşümde vatandaşın rızası olması gerektiğine dikkat çeken Kurum, yerinde dönüşüm yapılacağını iletti. Bakan Kurum İller Bankası, TOKİ VE KİPTAŞ gibi kurumların da sürece dahil olacağını ve gerektiğinde devreye gireceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşümü hızlandıracak düzenlemelerin de devreye girmesi bekleniyor. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur21 Temmuz 2018 15:53

    Aynı Yunanistan gibi batağa gidiyoruz, onlarda yediler içtiler park yaptılar paralarla ki ülkeye getirisi yok masrafı var. Biz de taşa toprağa yatırdık son kırıntıları da parklara, gerçi belediyeler para içinde yüzüyorsa sorun yokk!

  • Kemal abi 20 Temmuz 2018 08:08

    Akpye oy vermeyenleri sokmayın!En az 3 çocuğu olmayanı sokmayın.Memlekette kesmedik ağaç bırakmadınız,kesip kesip millet ormanı diye milleti kafalayın.

  • Yeni Türkiyeli 20 Temmuz 2018 07:09

    Güzel haber . Cehapeliler bunu da beğenmez . Eeee ne de olsa idrak meselesi . Daha 1000 kadar saymasını bilemeyen koca koca küçük beyinli insan evladı partisi , mazur görmeli ... Birde okim bokim in fikrini alabilseydik keşke . Bir umut bekliyoruz ..

  • Wyy20 Temmuz 2018 05:55

    Girişine bari polis koyunda balicilerin mekanı haline gelmesin