BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca'dan 400 öğrenciye Kovid bulaştı iddiasına sert yanıt----

Bakan Koca'dan 400 öğrenciye Kovid bulaştı iddiasına sert yanıt

Bakan Koca'dan 400 öğrenciye Kovid bulaştı iddiasına sert yanıt
20 Haziran 2020 - 15:43 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında 400 öğrenciye Kovid-19 bulaştığı yönünde ortaya atılan iddialara sosyal medya hesabından cevap verdi

Sosyal medya üzerinden yayılan sınava giren 400 öğrenciye virüs bulaştığı iddiaları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bakanlık kaynaklarında yalanlandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavında “400 öğrenciye COVID-19 bulaştığı ve bu öğrencilerin karantinaya alındığı” yönünde sosyal medyada yer alan iddialar gerçek dışıdır" denildi.

ÖSYM tarafından düzenlenen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınavında, yalnızca Kocaeli’de sınava giren bir öğrencide hastalık tespit edilmiştir. Aynı sınıfta sınava giren 12 öğrenci ve 4 sınav gözetmeni temaslı kabul edilerek testleri yapılmış, tamamının sonucu negatif çıkmıştır.

Öğrencileri paniğe sevk etmek istiyorlar

Bu mesnetsiz iddiaların, LGS ve YKS öncesinde öğrencileri paniğe sevk etmek dışında bir amaç taşımadığı ortadadır." denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dün sosyal medyada yayımlanan, GEÇEN CUMARTESİ MSÜ SINAVINDA 400 ÖĞRENCİYE hastalık bulaştığını ve öğrencilerin karantinaya alındığını ileri süren haber gerçek dışıdır. Testi sınav sabahı sonuçlanan COVID-19 hastası BİR KİŞİ, sınav sırasında izole edilmiştir. Bulaşma olmamıştır."

Kovid-19 hastaları LGS'ye ambulansla gitti

 

Koca'dan belediye başkanlarına çağrı

 

MSB, 400 öğrenciye virüs bulaştığı iddiasını yalanladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)