BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca: Aşı sorunu bitmiştir----

Bakan Koca: Aşı sorunu bitmiştir

Bakan Koca: Aşı sorunu bitmiştir
22 Mayıs 2021 - 08:09 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye'nin aşı sorunu bitmiştir" dedi ve korona virüs aşılamasında bir strateji değişikliğine gidildiğini açıkladı

Aşılama sürecinde bugüne kadar şöyle bir uygulama vardı; gelen koronavirüs aşılarının yarısı uygulanıyor, kalan yarısı ise ikinci doz için elde tutuluyordu. Belli bir sürenin ardından yedeklenen o aşılar yapılıyordu. Artık aşı sorunu çözüldü. Bu yüzden bu uygulamaya son veriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "30 milyon aşıyı, 30 milyon kişiye yapacağız."

BioNTech'in birinci dozu yüzde 78 oranında koruma sağlıyor. O korumadan yararlanacağız. Bu bizim için önemli bir kazanım olacak. Yaza daha güvenli gireceğiz" diye konuştu.

İkinci doz, ikinci parti aşıların gelmesiyle yapılacak. Birinci dozu olanlar, temmuzda ikinciyi olacak. "Eylül sonuna kadar 16 yaş üstünü aşılamış oluruz diye düşünüyorum" diyen Bakan Koca, yeni uygulamanın tüm detaylarını Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a anlattı.

Ahmet Hakan yazısında "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüm. Kendisine sorduğum ilk soru şu oldu: 'Türkiye’nin aşı sorunu halloldu, bu iş bitti diyebilir misiniz?' Şu cevabı verdi: 'Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür.' 120 milyon doz aşı geliyor BioNTech’ten. Bu rakam, Türkiye’nin ihtiyacı olan aşıyı fazlasıyla karşılıyor. Uğur Hoca’nın bütün Türkiye’nin önünde verdiği sözü de göz önünde bulunduran Bakan Koca, işte buna dayanarak 'Sorun çözüldü' diyebiliyor." dedi.

Türkiye'de bir meslek grubu daha aşılanmaya dahil oldu

Kovid-19'da son 24 saat: Veriler paylaşıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)