BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Işık'tan 'anahtar teslim fabrika' müjdesi----

Bakan Işık'tan 'anahtar teslim fabrika' müjdesi

Bakan Işık'tan 'anahtar teslim fabrika' müjdesi
12 Nisan 2016 - 23:59 www.finansgundem.com

Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz" dedi.

Işık, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğince (UHKİB) düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde, Türkiye ekonomisinin istikrarlı şekilde büyümesinde sanayicilerin payının büyük olduğunu belirtti.

Sanayi sektörünün özellikle son çeyrekte ülke ekonomisinin büyümesine çok önemli katkı sağladığını anlatan Işık, "Sanayi üretimi, hem ocak hem de şubat aylarında yıllık bazda çok yüksek artışlar gösterdi ve yüzümüzü güldürdü. Biliyoruz ki sanayide çarklar dönüyorsa, Türkiye büyüyor demektir. Hem mevcut fabrikalarımız daha yüksek kapasiteyle üretim yapıyor, hem de yeni üretim tesisleri faaliyete geçiyor" diye konuştu.

İhracatı artırmak için iki yol olduğuna işaret eden Işık, "Birincisi pazar çeşitliliğini artırmak, ikincisi daha yüksek katma değerli ürünler üretmek. Biz pazar çeşitliliğini artırmak için gerçekten çok yoğun bir efor gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Her zaman girişimcinin yanındayız"
Hükümet olarak her zaman girişimcinin, sanayicinin yanında olduklarını söyleyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor. Bu cumartesi günü Yatırım Ortamını İyileştirme Toplantısı'nda bakan arkadaşlarla son tartışmayı yapıp nihai kararı vereceğiz. Organize sanayi bölgelerinde fabrikaları biz yapacağız, sizlere anahtarını teslim edeceğiz. Özellikle yüksek istihdam üreten sektörler inşallah bu imkandan faydalanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)