BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bir araya geldi----

Bakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bir araya geldi

Bakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile bir araya geldi
02 Eylül 2023 - 04:15 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova'da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Moskova’da yaptığı görüşmede tahıl anlaşması ve Suriye’deki ortak çalışmaları ele aldı. Rus Savunma Başkanı, Türk Dışişleri Bakanı’nı yeni görevinden dolayı kutladı ve Fidan’ın geçmişteki görevi sırasında hem Rusya ve Türkiye hem de tüm dünya için gerekli ve yararlı pek çok şey yapmayı başardığını belirtti.” denildi.

Savunma Bakanı ayrıca Rusya’nın Suriye’deki sorunları çözmek için Türkiye ile stratejik ikili ortaklığını sürdürme niyetinde olduğunu belirtti.

Şoygu, “Suriye’deki çalışmalarla ilgili konulardan ve sizinle başlattığımız projeden bahsediyorum; bizim de katılımımızla Türkiye ile Suriye arasında ilişkilerin kurulması ve daha sonra İranlı meslektaşlarımızın da bu projeye katılması. Bunlar Türkiye, Suriye ve Rusya tarihinde, askeri birimlerin baş-kanlarının, istihbarat teşkilatlarının başkanlarının çok pratik, çok sıradan ve insani meseleleri çözmek üzere bir araya geldiği ilk toplantılardır.” dedi.

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Şoygu ile uzun süredir başarılı bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Fidan, “Sizinle uzun yıllardır en kritik konularda başarılı bir şekilde çalışıyoruz ve her zaman siyasi olgunluk gösterdik. Bu da bize Rusya ve Türki-ye arasındaki ilişkilerin ne kadar derin ve stratejik uyumlu olduğunu gösteriyor” dedi.

AB'nin Rusya ile ticareti geriliyor

 

Rusya'dan döviz kontrolüne "sıkılaştırılma" hamlesi

 

Rusya'dan ortak G20 bildirisi açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)