BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bolat hedefi açıkladı: Yüzde 4’ün üzerinde büyüme ----

Bakan Bolat hedefi açıkladı: Yüzde 4’ün üzerinde büyüme

Bakan Bolat hedefi açıkladı: Yüzde 4’ün üzerinde büyüme
21 Ekim 2023 - 17:08 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Büyümeye yönelik hedeflerin çok iyi gittiğini ve bu sene yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme oranı hedeflendiğini ifade etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasanın adil, istikrarlı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapmakla görevli olduklarını belirterek "Bunu yaparken de denetleme yapmakla görevliyiz. Bu denetlemeleri de ekiplerimizle beraber yerine getiriyoruz" dedi. Bu sene 1 trilyon dolar milli gelirin aşılacağını ve büyümeye yönelik hedeflerin çok iyi gittiğini belirten Bolat, yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme oranı hedeflendiğini ifade etti.

 Bakan Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından derneğin genel merkezinde düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Dünyada ihracatın gerilediğini ama Türkiye'nin depreme rağmen ihracatını korumayı başardığını belirten Bolat, "İthalat konusunda proaktif davranıyoruz. Yerli ve milli sanayi üretimine, istihdama ve Döviz rezervlerimize zarar veren kayıt dışı ithalata karşı aktif bir politika izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Bolat, Türkiye'nin dünyada en hızlı işleyen ve en modern gümrüklere sahip olduğunu belirterek ticarette piyasa denetimi ve düzenlemelerin de önemine değindi.

Ticaret Bakanlığının bütün sektörleri ilgilendiren önemli bir bakanlık olduğuna işaret eden Bolat, "Ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları, kooperatifler sektörel düzenlemeler, yönetmelikler üzerinden bizim yetki kapsamımız içinde. Piyasanın adil, istikrarlı, rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapmakla görevliyiz. Bunu yaparken de denetleme yapmakla görevliyiz. Bu denetlemeleri de ekiplerimizle beraber yerine getiriyoruz. Piyasa ne kadar düzelirse ne kadar düzenli işlerse biz o kadar mutlu oluruz, iş yükümüz azalır o anlamda. Piyasalarda kaos olursa dalgalanma olursa ve manipülasyon, spekülasyon faaliyetleri olursa onlara da en sert bir şekilde müdahale etmekle görevliyiz." açıklamasını yaptı.

"Meslek liselerini artırma noktasında büyük gayret gösteriyoruz"

Bu sene 1 trilyon dolar milli gelirin aşılacağını ve büyümeye yönelik hedeflerin çok iyi gittiğini belirten Ömer Bolat, yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme oranı hedeflendiğini ifade etti.

Bolat, "Aşırı düşük faizli kredilerle talebin yükseldiği süreçleri yaşadık. Salgından , Kovid'in yıkımından kurtulabilmek için ekonomimizi canlandırmak zorundaydık. Tam olarak faizlerin düşmesine ön ayak olup işletmelerin daha fazla satış yapabilmelerini, üretim yapabilmelerinin önünü açmak zorundaydık. Bunlar başarıyla uygulandı. Şimdilik yüksek enflasyonla mücadele hükümetimizin birinci önceliği. Yine bir diğer öncelik ise deprem bölgelerinin ayağa kaldırılması. Bu yıl sonuna kadar söz verildiği gibi on binlerce konut teslim edilecek depremzede kardeşlerimize." değerlendirmesinde bulundu.

Meslek liselerini, meslek okullarını, çıraklık okullarını artırma noktasında büyük gayret gösterdiklerini aktaran Bolat, "İşçi bulamıyoruz, çalıştıracak kalifiye eleman bulamıyoruz diye şikayet ediyorsunuz, bu sayede zamanla bu şikayetler de azalacak." dedi.

 Bolat, "Avrupa Birliği, yeni dönemde Türkiye ile ekonomi ve ticaret üzerine yapıcı ve olumlu bir trend eğilimi içinde. Biz de aynı iradeyi gösteriyoruz. Gümrük Birliği içindeki bazı sıkıntıları görüşerek halletme çabası içindeyiz. İslam ülkeleri ile ilişkilerimiz mükemmel düzeyde. Körfez ülkeleri Türkiye'ye yatırım, ticaret konusunda çok ciddi bir çaba içinde. Biz de aynı çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.(bloomberght)

Bakan Bolat: Bu yıl milli gelirimiz 1 trilyon doları geçecek 

 

Bakan Bolat: Afrika ülkeleri ile ticareti artırmak istiyoruz

 

Bolat: Eylül ayında cari fazla verilmesi beklenmektedir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)