BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşı zammı için tarih verdi----

Bakan Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşı zammı için tarih verdi

Bakan Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşı zammı için tarih verdi
29 Nisan 2023 - 23:37 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hem asgari ücret zammı hem de emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili olarak Temmuz ayını işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında 'asgari ücret' ve 'emekli maaşı' gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında 'asgari ücret' ve 'emekli maaşı' gündemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şunları söyledi: “Ekonomi politikalarımızın yanında sosyal politikalar olarak uygulamalarımız var. Sadece gelir dağılımı olarak bilinir ama bundan ibaret değildir. Toplumsal gelişmişlik, eğitim seviyesini de içeren ve demokrasiye hayat veren bir çoğullaşmadır. Gelir dağılımı demokratik toplumlarda düzenleyen araç toplu sözleşmedir. Orada örgütlü işçiler vardır. Türk yurtaşlarının her bir ailenin otomobile ulaştığı bir dönemdeyiz. Türk çocuklarının büyük çoğunluğunun üniversite imkanlarına ulaşıyor. Bunlar aslında refah toplumuna doğru Türkiye'nin değişimini gösteriyor.”

Temmuz’da asgari ücrete zam gelecek mi?

Asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Bakan Bilgin, “Asgari ücret nedir? Bu ücretin altında ücret olamaz demektir. Biz sosyal devlet sorumluluğu ile buna çok fazla önem gösterdik. Tabi şimdi enflasyon düşüyor. Biz çalışanları emekçiler koruyan bir yaklaşım içindeyiz. Enflasyonun düştüğünü rakamlardan anlıyoruz. Biz enflasyonu tüketici ve üretici fiyatlarından ölçüyoruz. Aradaki makas hızlı bir şekilde düşüyor. Bu şunu gösteriyor. Enflasyon gerçek anlamda düşme eğiliminde. Ama fiyatlardaki artış devam ediyor. Biz ne yapacağız bunu durduracağız. Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. Temmuz'da bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Fiyatların bir yerde durması lazım

Fahiş fiyatlarla ilgili olarak açıklamalar yapan Bilgin, “Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerle dolar üzerinden Türkiye'ye yapılmak operasyon durduruldu. Buna rağmen fiyatların girdilerin belli bir yerde durması lazım. Bu davranış bozuklukları durması lazım. Aç gözlülük yapıyor karını artırmaya çalışıyor. Özellikle de talebi esnek olmayan ürünler de yapıyor. Bunlarda aşırı bir fiyat artışı var. Devletin piyasaya düzenleyici müdahaleleri ile kontrol altına alınabileceğini düşünüyorum. Her toplumda ekonominin kendi kuralları vardır ama bir de ahlaki kurallar vardır” dedi.

Emekli maaşları

Bakan Bilgin, “15 milyon emekli var. Bu emeklilerin 7.500 TL'nin altında maaş alanların sayısı 9 buçuk milyon civarı. Yeni bir düzenleme çalışılıyor, çalıştık bitirdik. Temmuz'da uygulamaya alacağız. 7-500 ile 10 bin arasındaki maaşlardaki aşağıdan yukarıya dengeyi düzenleyen bir çalışma yapacağız” diyerek hedeflerini belirtti.

Maaş da kıdem de artıyor: Asgari ücrette zam oranı netleşti!

 

Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrete zam olacak mı?

 

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması

 

Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emek30 Nisan 2023 10:11

    Emekliler emekliler ilk öncelik sayın bakan adaletsizlik yapılanlar sayın bakan en alttakinin geliri üsttekine getirildi en üstteki yaptınız zammın altına indi böyle bir anlayış haksızlık olabilirmi