BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Akar'dan NATO'ya flaş S-400 mesajı----

Bakan Akar'dan NATO'ya flaş S-400 mesajı

Bakan Akar'dan NATO'ya flaş S-400 mesajı
12 Kasım 2020 - 11:23 www.finansgundem.com

Bakan Hulusi Akar, Doğu Akdeniz meselesi ve gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde sunum yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye’yi Ege Denizi’nde karasularına ve Doğu Akdeniz’de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu. Doğu Akdeniz, FETÖ'yle mücadele ve Karabağ'daki ateşkes konularında da açıklamalar yapan Akar, Türkiye'nin anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere ortak barış gücünde yer alacağını vurguladı.

Bakan Akar, "Bazı NATO üyelerinde mevcut olan S-300 sistemi NATO İttifakı içinde nasıl kullanılıyorsa, S-400 sistemi de bizde aynı şekilde kullanılacaktır." dedi ve ekledi: "Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz." ABD’nin teknik anlamda S-400 ve F-35’lerin uyumluluğu konusundaki kaygısını ele almaya hazır olduklarını belirten Akar, ortak çalışma grubu teklifinin halen masada olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Akar ordunun korona virüs önlemlerine de değinerek, "Korona virüs ile mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz. Bu konuda dünyada en başarılı olan ordulardan biriyiz." dedi.

Akar: S-400'ler NATO’dan uzaklaşmak anlamına gelmiyor

 

Akar: S-400 tedariki bir tercih değil, zorunluluk

 

Erdoğan ve Putin Karabağ'daki son gelişmeleri görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)