BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan açıkladı: Hepsi yasadışıymış----

Bakan açıkladı: Hepsi yasadışıymış

Bakan açıkladı: Hepsi yasadışıymış
31 Mart 2013 - 01:08 www.finansgundem.com

Yıllardır faaliyet gösteren kargo şirketlerinin, yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı.

Türkiye’de yıllardır faaliyet gösteren kargo şirketlerinin yasa dışı çalıştığı ortaya çıktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘’ PTT her türlü posta hizmeti konusunda tekeldir. Ancak çeşitli koli, kurye şirketleri de PTT'nin yaptığını yapıyor. Bu şirketlerin yasal mevzuatı yok’’ dedi.
TBMM’de bilgi veren Bakan Yıldırım, PTT'nin 2003 yılında ayda 2,4 milyon adet olan işlem yaparken bugün işlem hacminin ayda 26 milyona ulaştığını belirterek, kurumun 2012 itibariyle 171 milyon net kar elde ettiğini vurguladı.
DOĞU’DA YOKLAR
Yıldırım, ‘’Piyasada defakto durum meydana geldi. Çeşitli koli, kurye şirketleri PTT'nin yaptığını yapmaya başladı. Bu şirketlerin, herhangi bir yasal mevzuatı yok. Haksız rekabet de oluşmuş. Bunun getirdiği olumsuzluklar var. Şimdi bu şrketleri de yasal zemine oturtuyoruz. Kurye şirketleri Batıdaki illerde kar ediyor, Doğu’da ise iş yapmayıp, PTT'ye yaptırıyorlar. Bu adaletsizliği de çözeceğiz ‘’ dedi.
İletişimde yaşanan gelişmelerin posta hizmetlerini ikinci plana ittiğini belirten Bakan, ‘’PTT güç kaybetmeye başlayınca, posta, banka ve lojistik hizmetleri görevi verdik. PTT de finansal durumunu düzeltti. Bugün PTT, yurdun her köşesinde yarım dakikanın altında, her türlü parasal işlemi online olarak yapabiliyor’’ açıklamasıda bulundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)