BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBailey: Piyasaların menkul kıymet geri alım operasyonlarında büyük bir artışa hazırlanmalı----

Bailey: Piyasaların menkul kıymet geri alım operasyonlarında büyük bir artışa hazırlanmalı

Bailey: Piyasaların menkul kıymet geri alım operasyonlarında büyük bir artışa hazırlanmalı
22 Mayıs 2024 - 06:30 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, varlık alımlarını "repo" ya da kısa vadeli kredilerle değiştirmek istediğini ifade etti

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Banka'nın finansal kriz ve pandemi sırasında biriktirdiği rezervleri azaltması nedeniyle piyasaların menkul kıymet geri alım operasyonlarında büyük bir artışa hazırlanması gerektiğini söyledi.

Bailey, BoE'nin niceliksel gevşeme yoluyla yapılan varlık alımlarını "repo" ya da kısa vadeli kredilerle değiştirmek istediğini söyledi.

''PİYASA KENDİNİ BUNA HAZIRLAMALI''

BOE'nin 895 milyar sterlin (1,1 trilyon dolar) seviyesine ulaşan parasal genişleme (QE) portföyünü sonlandırdıktan sonra yapmayı planladığı düzenlemeleri ayrıntılı bir şekilde ortaya koyan Bailey, bu noktada piyasaların "yolda bazı tümseklere" çarpabileceği uyarısında bulundu. Bailey, "Geleceğe baktığımızda repo operasyonlarımızda önemli bir artış bekliyoruz ve piyasa kendini buna hazırlamaya devam etmeli" dedi.

Bailey, BOE'nin gelecekte merkez bankası rezervlerini ticari bankalar tarafından sağlanan altın gibi teminatlar karşılığında ödünç vermek istediğini de söyledi. Bu, BOE'nin varlık satın almak için bir tür merkez bankası mevduatı olan rezervler yarattığı QE sırasında uygulanan sistemin yerini alacak.

BoE Başkanı Bailey: Enflasyonda düşüş süreci yolunda gidiyor

 

BoE Başkanı Bailey: Faiz indirim beklentileri mantıksız değil

 

BoE Başkanı Bailey: İngiltere'nin için sığ resesyona girmesi önemsiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)