BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli'den erken seçim hazırlığı!----

Bahçeli'den erken seçim hazırlığı!

Bahçeli'den erken seçim hazırlığı!
10 Ağustos 2015 - 08:17 www.finansgundem.com

MHP Lideri Bahçeli, olası bir erken seçimde oy kaybı yaşamamak için teşkilata tezlerini anlatmaya başladı

Başkent AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine odaklanırken, Anadolu turuna çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli illerde yaptığı basına kapalı toplantılarda 7 Haziran’dan bu yana MHP’ye yöneltilen eleştirilere 5 başlık altında yanıt veriyor. Habertürk'ün haberine göre, Bahçeli’nin sık sık alkışlarla kesilen konuşmalarının ana unsurları şöyle:

İLK GECE: Seçim gecesi Başbakan Davutoğlu balkon konuşmasında sandığın çıkardığı tabloyu doğru okuyamadı, “Ya azınlık ya erken seçim” dedi. Bunun üzerine çıkıp olması gereken koalisyon seçeneklerini söyledim ve bizim de kapımıza gelirlerse olmazsa olmaz gördüğümüz şartlarımızı açıkladım. Bunların hiçbiri olmazsa da millete gidilebileceğini ve seçim olabileceğini söyledim. Seçimi önce, koalisyonları reddeden Başbakan dile getirdi.

BAYKAL’A DESTEK: Bizim Baykal’a neden destek vermediğimizi soruyorlar. Baykal kimdir? Erdoğan’ı, milletvekili dahi seçilemediği bir dönemde milletvekilliği yolunu açıp Meclis’e getiren kişidir. Böyle birine neden destek verelim? Biz Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayımızı destekledik. Onların da Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesi gerekirdi.

KOALİSYON TAVRI: Yüzde 60 bloku ile ya da AK Parti ile neden koalisyona girmediğimizi soruyorlar. Yüzde 60 blokunu Kılıçdaroğlu dile getirdi. Bir tarafta çözüm denilen çözülme sürecinin iki partisi AK Parti ile HDP, bir tarafta da bu sürecin destekçilerinden CHP var. Çözülme süreci sonlanmadan, Bilal oğlan dahil 17/25 Aralık sürecindeki soruşturmalar varacağı yere kadar götürülmeden AK Parti ile bir koalisyon içinde olmayız. Milliyetçiler bu ülkenin ev sahibidir. Hiç ev sahibi ile hırsız yan yana olur mu? Bizi HDP desteklese ne olurmuş, bu nasıl söylenebilir? HDP önce terör ile bağını kessin. İhanet süreci noktalansın. Dağdakiler insin, silahları devlet envanterine geçirilsin, dağdan inenler yargı önüne çıksın, ‘ak ile kara’ ayrılsın. Suçlular cezasını çeksin, kandırılmış olanlar köylerine dönsün. Bunlar olmadan biz bu kadrolarla yan yana gelemeyiz. En uygun koalisyon, AKP-CHP ve HDP hükümeti kurulmasıdır. Bize gelirlerse şartlarımız bellidir. Protokole bunları yazarsak ve de Diyanet İşleri Başkanı’nın getirdiği bir Kuran’a el basarlarsa koalisyona gireriz.

KOLTUK DEĞNEĞİ: Bizi AKP’nin koltuk değneği diye suçluyorlar. “Stepne” diyorlar. Daha önceki dönemlerde kritik noktalarda AKP’ye destek vermişiz. 367 tartışmasından, başörtüsü kararlarından söz ediliyor. MHP’yi o dönemde de kullanmak isteyenler çıktı. Ancak biz demokrasinin önünü açtık, darbenin önüne tıpa koyduk. MHP’yi kendi iktidar heveslerinde bir unsur olarak kullanmaya çalışan irade... MHP Meclis’te oldu, onlar Silivri’de. Bu kadar açık.

PARTİ İÇİ MUHALEFET

“İktidar olmak istemiyor, iktidardan korkuyor diyenler var. Tabanlarımız AK Parti ile aynıymış, bizim tabanımız izlenen politikadan rahatsızmış. Bunları kim söylüyor, önce ona bakın. 30 yıldır bizimle olmayan, acımızda, üzüntümüzde yanımızda olmayan, MHP’ye oy bile vermeyenler çıkmış, ‘HDP ile koalisyon kurmalısınız, AKP ile koalisyona girmelisiniz’ diyorlar. ‘İşim gücüm ne olur?’ diye düşünüp MHP’ye oy bile vermeyen korkakların sözlerini dikkate almayın.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)