BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli: Milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasinin gereği----

Bahçeli: Milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasinin gereği

Bahçeli: Milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasinin gereği
08 Haziran 2020 - 13:30 www.finansgundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İki HDP’li, bir CHP’linin milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasi ahlakının zorunlu bir gereğidir. Nitekim kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı veya özgürlüğü yoktur” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendiren Bahçeli, hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ilk kez dile getirenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ve ‘Bağımsız yargının önünde hesap verelim’ dediğini anımsattı. Bahçeli, şunları kaydetti:

“İki HDP’li, bir CHP’linin milletvekilliklerinin düşürülmesi adaletin ve demokrasi ahlakının zorunlu bir gereğidir. Nitekim kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimsenin suç işleme ayrıcalığı veya özgürlüğü yoktur. Milletvekili sıfatını taşımalarına rağmen suç işlemiş şahısların, diğer tutuklu ve hükümlü kişilerin aksine, milletvekilliğinin sağladığı haklardan istifade talepleri, anayasal bir kuralın dönem sonuna bırakılmasını istemeleri kınanması gereken bir çelişki, aynı zamanda da haksızlıktır.

Bu haksızlık giderilmiş, adalet yerini bulmuştur. TBMM, teröre yardım ve yataklık yapan suçluların sığınacağı yer olamayacaktır. Terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayanların sonu bellidir, bundan da hiç kimse muaf tutulamayacaktır. 4 Haziran 2020 tarihinde Gazi Meclis ayıklanmıştır.

Sokağa göz kırpan, sokakta gelecek arayan, yeni bir Gezi çıkmazına umut bağlayan, milletimizin huzur ve güvenliğine kasteden kim olursa olsun karşılarında Türk devletinin kudretini bulacaklardır.”

HAFTER’İN İŞGAL VE YIKIM GİRİŞİMLERİ BOŞA ÇIKARILDI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle 2019’da imzalanan “Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ile “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”nı anımsatan Bahçeli, “Libya’daki haklı, hukuki ve meşru varlığımız dış güçleri rahatsız ettiği gibi, CHP’yi ve ittifak ortaklarını da telaşlandırıp ürkütmektedir. Doğu Akdeniz’deki egemenlik haklarımız bu sayede güçlü olarak savunulmuş, bununla birlikte güvenceye kavuşturularak teyit ve tescil edilmiştir” dedi.

Hafter’in işgal ve yıkım girişimlerinin boşa çıkarıldığını belirten Bahçeli, Hafter’in işgal ve yıkım girişimlerinin boşa çıkarıldığını belirterek, “Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, hatta Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanısıra iç işgal cephesi de Türkiye ile Libya arasındaki müspet ilişkileri asla hazmedememişlerdir. CHP emperyalizmin sınır bekçisi olmak uğruna milli hedeflere kara çalmış, zalim planların tedarikçisi ve teşvikçisi konumuna göz göre göre düşmüştür.  Siyasetin ayrık ve ayıplı markası CHP’nin bu durumu yürek yaralayıcı, utanç vesikasıdır” dedi.

Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, Rusya’nın Libya ve Suriye’de ikili oynadığını, bu durumun da terör örgütlerine güven verdiğini ifade etti.  

HERKES HADDİNİ HUDUDUNU İYİ BİLMELİDİR

Yunanistan’ın sivil ve asker yöneticilerinden gelen açıklamalarını da değerlendiren Bahçeli, “Yunanistan yönetimi aba altından gösterdiği sopanın kendi tepesine ineceğinden ya habersizdir ya da nefret ve öfke selinin tesiriyle körleşmiştir. Komşuluk hukukunu yok sayıp iki asırdır şantaj ve saldırgan bir siyasetin müellifi olan Yunanistan aklını başına almalı, denizin dibine gömülmek istemiyorsa denetim ve kontrolü elden bırakmamalıdır. Türkiye hiçbir küstahın sabah akşam tehdit edeceği bir ülke değildir. Herkes haddini hududunu iyi bilmelidir” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı’nın askeri çatışma ihtimalini de ifade ederek, “Her türlü senaryoya göre hazırlık yapıyoruz” demesini korkak bir meydan okuma olarak nitelendiren Bahçeli, “Ayasofya Caminde manevi aşk ve adanmışlıkla okunan Fetih Suresi’nden rahatsızlık duyan, egemen devlet vasfımızı hiçe sayıp hayasızca tepki gösteren Yunan Hükümeti’ne hatırlatırım ki, Ayasofya fethin kutlu bir sembolü, kutsal bir emanetidir. Ayasofya Müslüman Türk milletinin fetih camisidir. Bu hakikat değişmeyecektir. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Ayasofya’dan çan sesi değil, Allah’ın izniyle ezan sesi yükselecektir” dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)