BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBaharata bunları karıştırmak yasak!----

Baharata bunları karıştırmak yasak!

Baharata bunları karıştırmak yasak!
10 Nisan 2013 - 10:37 www.finansgundem.com

Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği'ne göre, baharata ve baharat karışımlarına ek maddeler karıştırılamayacak

Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği'ne göre, baharata ve baharat karışımlarına nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğ, baharatın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemek amacıyla hazırlandı.
Öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharatı ve baharat karışımlarını kapsayan tebliğe göre, öğütülmüş baharat, en az yüzde 90'ı baharata özgü göz açıklığı belirlenmiş olan eleklerden geçecek şekilde ince çekilecek.
Baharata ve baharat karışımlarına ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç olmak üzere nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılmayacak. Karabiberin doğasından gelen nişasta göz önüne alınarak, nişasta miktarı yüzde 55'ten fazla olamayacak.
Pul kırmızı biberlerde ve isotta ilave edilecek yemeklik bitkisel sıvı yağ ağırlıkça yüzde 6'yı, tuz miktarı yüzde 7'yi geçemeyecek. Pul kırmızı biberlerde ve isotta kendinden olan sap ve dal parçaları kütlece yüzde 1'i aşmayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)