BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBağış iddialı konuştu----

Bağış iddialı konuştu

Bağış iddialı konuştu
15 Kasım 2013 - 05:13 www.finansgundem.com

İstanbul'da HOME&TEX Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın açılışında konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, İstanbul'un dünya finans merkezi olacağını söyledi

 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İstanbul, dünya finans merkezi olma yolunda" dedi.

Bakan Bağış, CNR Expo'da düzenlenen HOME&TEX Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda attığı kalkınma hamleleriyle çok önemli başarılara imza attığını belirterek, ev tekstili fuarının, Türkiye'nin bereketini daha da artıracağını söyledi.

Evlerin kaliteli ürünlerle döşenebilmesinin önemine değinen Bağış, İstanbul'da böyle bir fuarın gerçekleştiriliyor olmasının, Türkiye'nin ve bütün evlerin sıcak bir yuvaya dönüşmesi açısından çok çok önemli olduğunu vurguladı.

- "İstanbul dünya finans merkezi olma yolunda"

Markalaşmanın önemine değinen Bağış, "Geçmişte olduğu gibi ucuz işçilikle övünen Hindistan gibi Çin gibi ülkeleri kendimize rakip görürsek ancak ucuz işçilik veren markalaşamamış taşeron bir ülke oluruz. Ama biz markalaşma konusunda Ekonomi Bakanlığımızın çok büyük projeleri olan teşvikleriyle markalaşma konusunda gerekli adımları atabilirsek, o zaman dünyada marka olmuş İtalya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerle rekabet ederiz" diye konuştu.

Türkiye'nin kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Bağış, İstanbul'un artık dünya Finans merkezlerinin başında seyretmeye başladığını söyledi.

Ataşehir'de yükselen her gökdelenin, İstanbul'un bir dünya finans merkezi olma konusundaki iddiasının net tezahürü olduğunu dile getiren Bağış, "Aynı şekilde bu tür etkinlikler, bu tür fuarlar, Türkiye'nin kendi bölgesinde ekonomiyi yönlendiren ülke olma kosunuda çok önemli adımlar attığını ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
Bağış ve bareberindekiler daha sonra sahnenin önüne getirilen kurdelayı keserek, fuarın açılışını gerçekleştirdi, fuar alanı gezdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)