BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık''Bağımsızlığımız tehlikede''----

''Bağımsızlığımız tehlikede''

''Bağımsızlığımız tehlikede''
13 Nisan 2013 - 18:51 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Demetriades'den acı itiraf

Güney Kıbrıs için öngörülen 10 milyar euroluk yardımın onaylanmasının ardından ülkede gerginlik sona ermiyor.
Güney Kıbrıs Merkez Bankası Başkanı Demetriades, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketi kapsamında paralarını kaybedenlerden ölüm tehditleri aldığını ve ayrıca merkez bankasının bağımsızlığının tehdit altında olduğunu söyledi.
Dublin'de verdiği röportajında, "Güney Kıbrıs merkez bankasının bağımsızlığına saldırılıyor" açıklamasında bulunan Demetriades, kendisinin yanında çocuk ve ailesine gelen ölüm tehditleri nedeniyle durumu yönetmesinin daha da zorlaştığını belirtti.
Hükümetin, merkez bankasının izni olmadan ülkenin altınları satılığa çıkarmış gibi göründüğünü kaydeden Demetriades, anlaşma kapsamındaki bankalara dair daimi bir müdahale olduğu ifade etti.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, Güney Kıbrıs Merkez Bankası'nın altın satışı ile öncelikle bankalara acil kredi desteği ELA'dan oluşabilecek zararlar karşılanmalı. Altın satışı konusunda karar Güney Kıbrıs Merkez Bankası tarafından alınacak" açıklamasında bulunmuştu.
DRAGHI MEKTUP GÖNDERDİ
Avrupa Merkez Bankası, Banka Başkanı Mario Draghi'nin Güney Kıbrıs'ta Merkez Bankası Başkanı Panicos Demetriades için parlamento tarafından soruşturma açmasını eleştiren bir mektubu Güney Kıbrıs Devlet başkanı Anastasiades'a gönderdiğini doğruladı.
ECB açıklamasına göre Draghi mektubunda, Demetriades'in görevden alınmasına yol açacak böyle bir soruşturmanın AB yasalarını ihlal edeceği ve Güney Kıbrıs'ın Avrupa Adalet Divanı'na verilmesine yol açacağı uyarısında bulundu.
Draghi, 10 Nisan tarihmektubundu parlamentonun Demetriades'i görevden alma süreci başlattığını gördüklerini belirterek, böyle bir adımın ancak AB yasalarında yer alan ciddi suçlamaların gerçekleşmesi halinde atılabileceği uyarısında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)