BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'den sonra bir Arap ülkesi daha İsrail'le imza atacak----

BAE'den sonra bir Arap ülkesi daha İsrail'le imza atacak

BAE'den sonra bir Arap ülkesi daha İsrail'le imza atacak
15 Ağustos 2020 - 13:15 www.finansgundem.com

ABD: Birkaç hafta içerisinde başka bir Arap ülkesi daha BAE’nin İsrail’e karşı attığı adımları izleyecek

ABD Başkanı Donald Trump, Perşembe akşamı düzenlenen basın toplantısında, yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki tarihi anlaşmanın son rötuşlarını yapmadaki başarısıyla övünmüş; bu anlaşmanın Mısır ile İsrail arasında 40 yıl önce imzalanan barış anlaşması sonrasındaki en önemli diplomatik atılım olduğuna dikkat çekmişti. Aynı zamanda, “Durup dinlenmeyeceğiz; herkesin refaha kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz. Anlaşmanın resmen imzalanması için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'i Washington'da ağırlamayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ruhani'den BAE'ye çağrı: Hatadan dönün

Yönetiminin benzer anlaşmalar yolunda diğer ülkeler ile yürüttüğü görüşmelere atıfta bulunan Trump, “Diğer ülkelerle hakkında konuşacağımız ve barış anlaşmalarıyla bağlantısı bulunan başka ilginç hususlar da var. Önümüzdeki haftalarda duyurulacak birçok önemli haber mevcut. Bu, Ortadoğu'da işbirliğine dayalı ilişkilerin kurulması yönünde önemli bir adımdır. Anlaşma yapmak isteyen başka ülkeler de var. Ortadoğu'da barış elde edecekler. İsrail, Batı Şeria'nın bazı kısımlarının ilhakını askıya alacak” ifadelerini kullandı. Filistin’in ABD yönetimi çabalarının bir parçası olmak için masaya oturacağı inancına değinen Trump, “Filistinlilerin en nihayetinde geleceğini, Filistinliler ile İsrailliler arasında barışa varılacağını düşünüyorum” dedi.

Eski avukatı Cohen'den Trump hakkında ağır ithamlar

Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, dün sabah Fox News’e yaptığı açıklamada, önümüzdeki haftalarda İsrail ile anlaşma imzalayacak olan başka bir Arap ülkesiyle ilgili bir duyurunun yapılacağını söyledi. Hangi ülke olduğundan bahsetmeyen Kushner, bu ülkenin “güven köprüleri kurmaya çalıştığını, İsrail'in onun düşman olmadığından, aynı zamanda İsrail ile işbirliği kurmaktan pek çok kazanım elde edilebileceğinden emin olmak istediğini” dile getirdi. Aynı zamanda BAE ile İsrail arasındaki söz konusu anlaşma yolundaki istişarelerin gizlilik çerçevesinde yürütüldüğünü, nitekim anlaşma açıklandığında birçoğunun şaşırdığını açıkladı.

Türkiye'den AB'ye Doğu Akdeniz mesajı

ANLAŞMANIN ABD İÇİN ÖNEMİ

Diğer yandan, Beyaz Saray, üç hafta sonra anlaşma için resmi bir imza töreni düzenlemeyi planlıyor. Trump yönetimi, Kuzey Kore ile nükleer anlaşmaya varılamaması ve İran'ın müzakere masasına oturmasının sağlanamamasının ardından bu anlaşmayı dış politikadaki tarihi zaferi olarak tanıtmaya başladı. Söz konusu anlaşma sayesinde Trump, önceki ABD Başkanları Jimmy Carter ve Bill Clinton'un ardından bir Arap ülkesi ile İsrail arasında barış ilişkilerinin kurulmasını sağlayan üçüncü ABD Başkanı olacak. Beyaz Saray'da üç hafta sonra gerçekleştirilmesi beklenen resmi imza töreni, Mısır ve İsrail arasındaki barış anlaşması ve 1978 yılındaki Camp David Anlaşmaları ruhunu canlandırmaya yardımcı olacak. Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, tarihte önde gelen barış sağlayıcısı ve Ortadoğu’ya değişim getiren kişi olarak nitelediği Başkan Trump'a Nobel Barış Ödülü verilebileceğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)