BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBAE ile swap anlaşması iddiası!----

BAE ile swap anlaşması iddiası!

BAE ile swap anlaşması iddiası!
24 Kasım 2021 - 16:56 www.finansgundem.com

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bugün yapılan görüşmelerde olası bir swap anlaşmasına yönelik ön görüşme yürütüldüğü iddia edildi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugün Türkiye'yi ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileriyle iki ülke arasında olası bir swap anlaşmasına yönelik ön görüşme yürütüğü iddia edildi.

Reuters'a bilgi veren kaynaklar da Kavcıoğlu'nun bugün Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirdiği görüşmelerini doğruladı. 

Swap anlaşmaları iki ülke arasında genel olarak lokal para cinsinden ticareti geliştirmek için kullanılıyor. Öte yandan bu anlaşmalar TCMB'nin brüt rezervlerini daha da yukarıya yaşıyor.

TCMB'den konuya ilişkin yorum yapılmazken, TCMB'nin hali hazırda Çin ile 6 milyar dolar, Katar ile de 15 milyar dolar ve Güney Kore ile 2 milyar dolar olmak üzere toplam 23 milyar dolara ulaşan swap anlaşması bulunuyor.

Döviz manipülatörlerine ceza!

Dolarda geri çekilme hızlandı: 12 TL'nin altında

BBVA'dan Garanti hisse alımı için TL değerlemesi

 

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu24 Kasım 2021 22:12

    millet ittifakı iktidara geldiği ilk gün araplar ile yapılan tüm anlaşmalar iptal edilecektir.çünkü arap sermayesi yeşil sermayedir.araplar paralarını ingiltereye,amerikaya isviçreye götürsün.türkiye olarak arap sermayesini kullanmak araplara hizmet etmek demektirl.bunu zamanında ecevit hükümeti ve zamanın maliye bakanı sayın deniz baykal defalarca zikretmiştir ve bu politika çok akıllıca ve doğrudur.arapların dolarını istemiyoruz.amerikalıların dolarını amerikalılardan  isteriz.araplardan deil.AKP hükümeti niye geçmiş hükümetlerin uygulamalarından ders çıkarmaz akıl alır gibi deil.yazıklar olsun.

  • Radikal24 Kasım 2021 20:10

    Taş gibi düzgün yasal medeni ucuz kredi alabileceğin seni aynı zamanda denetleyecek üyesi olduğun IMF dururken böyle ne olduğu belli olmayan arap ülkeleri ile sözde hicbi faydası olmayan anlaşmalar yapmak gecerli ve gerçekçi degildir

  • Türkoğlutúrk25 Kasım 2021 06:55

    Kardeşin senden borç alıp pavyonda yese son a tekrar borç istese verirmisin,vermezsin.ama tefeci verir.

  • BORSACI24 Kasım 2021 19:35

    ülkeö zarar görüyor bir önce erken seçime gidilmeli.

  • manyak herif25 Kasım 2021 00:52

    sen laftan anlamıyor musun bilader..sen ve kılıçdaroğlu beraber seçime girin.oyunuzu evinizde kullanın.dikkat saat 21 den önce sandığı açma.

  • coşkun24 Kasım 2021 17:17

    o dolarları 6-7 lirayken alıp kullandılar. şimdi geri ödemesini gelecek hükümet yapacaksa chp nin allah yardımcısı olsun. çökmüş bir ekonomi yeni hükümeti bekliyor.

  • Türkoğlutúrk25 Kasım 2021 06:56

    Cehape nin fabrikalarını satıp saray yapan kim.

  • Çoşkun 24 Kasım 2021 18:59

    Mevlam inşallah CHP ye fırsat vermez durmak yok yola devam