BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem BAE ile ilişkilerde yeni dönem: Yatırım için geliyorlar!----

BAE ile ilişkilerde yeni dönem: Yatırım için geliyorlar!

 BAE ile ilişkilerde yeni dönem: Yatırım için geliyorlar!
12 Temmuz 2022 - 13:40 www.finansgundem.com

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığı belirtilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, üç bakanın CEO’larla birlikte yatırım imkanlarını somutlaştırmak üzere Türkiye’ye geldiği aktarıldı.


Ziyaret kapsamında BAE heyetinin kamu, özel sektör ve iş dünyası temsilcileriyle yatırım çalıştayında bir araya geleceği kaydedilerek, “Ziyaret kapsamında Uzayın Barışçıl Kullanımı, Uzay Bilimi, Teknolojileri ve Uygulamaları Alanlarında İş birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalanacak” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “BAE’nin Türk ekonomisine yapmayı planladığı yatırımlar netleşiyor. BAE Sanayi ve İleri Teknolojiler Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Bin Ahmed Al Zeyoudi ile aynı zamanda BAE Uzay Ajansı Başkanı olan Halk Eğitimi ve İleri Teknolojilerden Sorumlu Devlet Bakanı Sarah Bint Yousef Al Amiri Türkiye’ye geliyor” ifadeleri kullanıldı.

Dünya'daki habere göre; Yarın, BAE heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yatırım çalıştayı düzenlenecek. BAE yatırım fonları ve şirketlerinin CEO’larının katılacağı çalıştayda yatırım imkanları ele alınacak.

Toplantılarda; sanayi, yenilenebilir enerji, petrokimya, gıda, e-ticaret, savunma, otomotiv ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kamu iştiraki kuruluşlar ve şirketlerin temsilcileri ile BAE şirketleri arasında potansiyel iş birliği imkanları değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayında BAE’ye yaptığı ziyarette gündeme gelen ziyaret kapsamında ayrıca; Uzayın Barışçıl Kullanımı, Uzay Bilimi, Teknolojileri ve Uygulamaları Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalanacak.

BofA: Yatırımcılar tahvil ve nakde yöneldi

 

Kriz kâhini yatırımcıdan çok yıllı enflasyon uyarısı

 

Emlak yatırımcılarını korkutan tahmin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)