BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBacaktaki kramplar hastalık belirtisi olabilir----

Bacaktaki kramplar hastalık belirtisi olabilir

Bacaktaki kramplar hastalık belirtisi olabilir
14 Şubat 2022 - 16:32 www.finansgundem.com

Amerikan Kalp Derneği’nden (AHA) uzmanlar, yürürken bacak bölgesinde yaşanan krampların periferik atardamar hastalığı ve kandaki yüksek kötü kolesterol seviyesini gösterebileceğini açıkladı.

AHA’dan uzmanlar, yüksek kolesterolün atardamarlarda, kan akışını önemli ölçüde azaltabilecek plak oluşumuna yol açabileceğini söyledi. Uzmanlar, kolesterol seviyesinin kontrol edilmesinin, periferik atardamar hastalıklarının önlenmesi veya tedavisinde hayati olduğunu savundu.

İngiliz Daily Express gazetesinin aktardığına göre alt ekstremite periferik atardamar hastalığının en yaygın belirtisi kalça, uyluk veya baldır bölgesindeki kaslarda yürürken, merdiven çıkarken veya egzersiz yaparken ağrılı krampların yaşanması. Bu ağrının sıklıkla harekete son verildikten birkaç dakika sonra geçtiğini kaydeden bilim insanları, “Plak oluşumundan dolayı kan akışı engelleniyorsa, kaslara ihtiyacı karşılayacak kadar yeterli düzeyde kan gitmeyecektir. Birçok periferik atardamar hastasının hiçbir belirtisi yoktur ya da bu semptomların başka bir şeyden kaynaklı olduğu düşünülür” değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek kolesterolün belirtileri ayak tırnaklarında görülebilir

 

Uzmanlar açıkladı: Kolesterolü düşüren tek balık buymuş!

 

Kolesterolünüz yükseldiğinde ne yapabilirsiniz?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)