BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBabasının kurduğu odaya başkan oluyor----

Babasının kurduğu odaya başkan oluyor

Babasının kurduğu odaya başkan oluyor
28 Mayıs 2013 - 12:47 www.finansgundem.com

Meclis Başkanlığı için ilk kez bir kadın başkanlığı üstlenmiş olacak...

Böylece ilk kez İstanbul’daki odalarda bir kadın başkanlığı üstlenmiş olacak. Bodur Okyay, İSO’nun kurucularından İbrahim Bodur’un kızı. İbrahim Bodur da Meclis Başkanlığı yapmıştı. Geçen hafta meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerini yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) yönetim kurulları, yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanları yarın seçilecek. Seçimlerdeki en büyük sürprizi ise Kale Grubu’nun Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay yapacak. Erdal Bahçıvan ile Tanıl Küçük’ün çekişmesine sahne olması beklenen İSO’da Meclis Başkanı olarak Zeynep Bodur Okyay’ın üzerinde uzlaşıldı. İSO’nun halen Meclis Başkanlığı’nı yapan Erdal Bahçıvan, “Başkan adayımız Zeynep Bodur Okyay’ dedi.
Zeynep Okyay Bodur, İSO’nun kurucularından, sanayicilerin duayeni İbrahim Bodur’un kızı. İbrahim Bodur da İSO’da Meclis Başkanlığı yapmıştı. Zeynep Bodur Okyay Meclis Başkanı seçilirse ilk kez İstanbul’daki odalarda bir kadın Meclis Başkanlığı görevini üstlenmiş olacak. İSO’da kulislerde konuşulan konulardan biri de mevcut başkan Tanıl Küçük’ün seçime saatler kala adaylığını netleştirmemesi oldu. Kulislerde, “İSO’da ilk kez böyle bir durum yaşanıyor. Küçük’ün adaylığı adeta bilmeceye döndü” yorumları yapılırken Küçük’ün geçen hafta birçok büyük şirketin meclis dışında kalması yüzünden güç kaybettiği ve bu nedenle adaylık için konuşmadığı iddia edildi. İSO’da geçen hafta yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinde meclis üyelerinin yüzde 40’a yakını değişti. Yaş ortalaması düşerken meclis’e 6 kadın sanayici girdi. Geçen haftaki seçimlerin sürprizi ise Arçelik, Şişe Cam, Kordsa ve Borusan gibi devlerin sandıktan çıkamaması oldu.
İTO’da 20 aday çıktı!
İSTANBUL Ticaret Odası’nda İbrahim Çağlar’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılıyor. İTO’nun Meclis Başkanlığı için ise çok yüksek bir talep var. 20’den fazla meclis üyenin, başkan olmak için başvuru yaptığı ifade ediliyor. Halen İTO’nun Meclis Başkanlığı görevini yürütmekte olan İbrahim Çağlar, “Yarın yönetim kurulu, başkan, TOBB delegeleri ve denetim kurulu üyelelerimizi seçeceğiz. 1 Haziran’da ise Meclis Başkanımızı seçeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ VAR
Zeynep Bodur Okyay, Temmuz 2007’den beri Kale Grubu ™irketleri Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Bodur Okyay, İtalyan Devleti’nden “Caveliere di Lavora” nişanı, TBMM’den de Üstün Hizmet Ödülü aldı.
Küçük bilmece!
İSO’DA Tanıl Küçük’ün son dakikaya kadar adaylığıyla ilgili net bilgi vermemesi “İSO’da Küçük bilmece” yorumlarına neden oldu.(Necla DALAN / VATAN)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)