BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan'dan IMF ve dış finansman açıklaması----

Babacan'dan IMF ve dış finansman açıklaması

Babacan'dan IMF ve dış finansman açıklaması
05 Mayıs 2020 - 21:52 www.finansgundem.com

Babacan, Türkiye’nin IMF’ye gitmesinin ve yabancı merkez bankalarıyla yapacağı swap anlaşmalarının bile dış finansman ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmayacağını söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı olarak siyasete geri dönen Ali Babacan, Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

Babacan, “Parasal ve finansal müdahalelerde iki farklı hata yapılabilir: Çok az müdahale ya da çok fazla müdahale” derken müdahalelerde ikinci tür yapılacak hatanın daha iyi olabileceğini belirtti.

Çok fazla müdahale yapıldığı takdirde tekrar frene basmanın çok zor olmayacağını belirten Babacan, “Verilen yanıtlar büyük ve zamanında değilse maliyet muhtemelen daha büyük olacaktır” dedi.

IMF VE SWAP DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye’nin IMF’ye gitmemesini de değerlendiren Babacan, Türkiye’nin IMF’ye gitmesinin ve yabancı merkez bankalarıyla yapacağı swap anlaşmalarının bile dış finansman ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmayacağını söyledi.

Türkiye’nin mevcut dış politikasının swap ve IMF anlaşmalarını zorlaştırdığını vurgulayan Babacan, “Çekişme içinde olduğumuz ülkelerden swap anlaşması istemek gibi bir şey olamaz” dedi.

Ali Babacan'dan hükümete YKS tepkisi

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman08 Mayıs 2020 04:38

    Doların ateşini düşürmek için öyle ekonomist olmaya gerek yok , çözüm çok basit sünetçi gibi işi kökünden halledeceksin.Bakın hangi ülkenin olursa olsun milli parası yatırım aracı veya tasarruf aracı olarak kullanılamaz kullanılmamalı eğer devlet olarak buna izin verirseniz.Aslanı kediye boğdurursunuz , ayağınıza kurşun sıkarsınız.Devlet yabancı para birimlerini yatırım ve tasarruf aracı olarak kullanılmasını yasaklayacak , bankalardaki tüm döviz tevdiat hesapları kapatılacak ve altın hesabına dönüştürülecek , vatandaş tasarruf mu yapmak istiyor ya altın yada hisse senedi bunun dışında tasarruf aracı kullanmayacak bu kadar basit.Eğer devletsen masaya yumruğunu vuracan.Yıllar önce cebinde dolar mark taşıyanı hapse atarlardı adamlar sonuna kadar haklıymış.Yurtdışına mı çıkacak koy cebine 5-10 bin dolar.Devlet bu konuda ağırlığını koymassa başka ülkelere el pençe muhtaç olur.Bakın üç beş yabancı bankaya yasak getirdiler şip şak dolar yerlerde böyle olucan.

  • Mustafa08 Mayıs 2020 03:32

    Yaşla sırtını IMF ye yan gel yat olur oğlum sendende ancak mahalle başkanı olur

  • kenan05 Mayıs 2020 23:26

    babacanin ekonomisi yüksek faiz düsukkur cari acigi patlat imf ye git senin ekonomi bakanlıgıni seviyim Böyle ekonomi bakanligini bende yaparım hırto

  • veri06 Mayıs 2020 12:29

    senin gibi cahil sürüsü bu memlekette çok var kenan denen mahlukat...

  • kenan05 Mayıs 2020 23:20

    Hadi ordan pisirik babacan ortada dolar bolken ucuz kur yüksek faizle türkiyenin anasını belleyen sendin simdi boşboş konusuyon senin ekonomi bakanligini ben gözüm kapalı yapardım

  • Babacan05 Mayıs 2020 22:28

    Keşke bu bu kadar büyümeden bu partileşmeye gitseydiniz iş işten geçmiş olabilir mi acaba?