BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBabacan'dan bankalara önemli uyarılar----

Babacan'dan bankalara önemli uyarılar

Babacan'dan bankalara önemli uyarılar
23 Mayıs 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katılım bankacılığıyla ilgili tüm merak edilenleri cevapladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bloomberg HT'in canlı yayında katılım bankacılığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, "Ticari bankalar mevcut şubeler üzerinde katılım bankacılığı yapamayacak" diyerek akıllardaki soru işaretlerine son noktayı koydu.
Babacan, katılım bankacılığı konusundaki son gelişmelerin sorulması üzerine de Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın bu konuda hazırlıklarını sürdürdüğünü hatırlattı.
Katılım bankacılığı sistemine Halk Bankası'nın muhtemelen Ziraat Bankası'ndan daha önce gireceğini ifade eden Babacan, şöyle konuştu:
"Halk Bankası'nın daha esnaf odaklı çalışması onların zaman açısından daha çabuk intibak etmesini sağlayacak. Biz bunun sermayesini Hazine'den koyacağız. Yani bunlar bir banka iştiraki olmayacak. Çünkü katılım bankacılığı dediğimizde işin kuruluş sermayesiyle beraber faize karşı hassasiyeti olan kesimlerin, bu hassasiyetlerini sonuna kadar dikkate alan bir sistem kurmamız gerekiyor. Sermaye mutlaka Hazine'den olacak ve ayrı bir personel yapısı kurulacak.
TİCARİ VE KATILIM BANKACILIĞINI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYACAĞIZ
Bize şöyle talepler de geldi, (Biz ticari bankayız, bir geleneksel bankayız ama bir pencere açıp kendi şubelerimizden de katılım bankacılığı yapmak istiyoruz, buna izin verir misiniz-) diye. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Ticari ve geleneksel bankaların kendi mevcut şubeleri üzerinde pencere açmalarına izin vermeyeceğiz. Katılım bankacılığı yapmak isteyen ayrı bir müessesede, ayrı bir personel yapısıyla ayrı bir sermaye ile o işi yürütmek zorunda. Ticari ve katılım bankacılığını birbirine karıştırmayacağız" dedi.
 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • katılım personeli26 Mayıs 2013 13:36

    bakanımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. katılım personeli olarak tek el olan katılım bankacılığının yapısını kırarak hizmete devam edecek inş.