BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan ilk icraatını anlattı----

Babacan ilk icraatını anlattı

Babacan ilk icraatını anlattı
26 Mayıs 2020 - 09:42 www.finansgundem.com

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan AK Parti'den neden ayrıldığını ve yapacağı ilk icraatı anlattı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'daki yayınına konuk oldu. Babacan canlı yayında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) neden ayrıldığını, yeni partinin kuruluşunu ve projelerini anlattı.

Neden AK Parti'den ayrıldı?

Babacan Temmuz 2019'da kurucuları arasında yer aldığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) istifa etmiş, "kendi ilkeleri ile AK Parti'nin ilkeleri arasında derin farklılıklar" olduğunu dile getirmişti.

11 Mart günü kurulan DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Cüneyt Özdemir'e verdiği mülakatta AK Parti'den kendi isteği ile ayrıldığını; siyasete giriş sebebinin AK Parti'den ayrılması ve yeni bir parti kurması ile aynı olduğunu söyledi.

Babacan, "Ülkenin şartları çok kötüleşmişti. Bana bir davet geldi ve siyasete girdim. 2012 ve 2013'e kadar güzel çalışmalar yaptık, ama ondan sonra bozulmalar başladı. Öncelikle insan kaynağı kalitesi bozulmaya başladı. İlk başta daha dürüst insanlar karar mekanizmasında iken daha sonra amaçları farklı olan insanlar sisteme girmeye başladı" dedi.

Kararların da istişare ile alınmamaya başladığına değinen siyasetçi, "Daha önce kararlar heyetler halinde ve ortak akıl üretmeye çalışılarak alınırken, daha sonra küçük bir grubun hatta tek bir karar mercinin aldığını gördük. Böyle bir ülkeyi yönetiyorsanız bu ancak ortak akılla ve katılımcı bir demokrasiyle yapılmalı" şeklinde konuştu.

Babacan eskiden bakanların geniş bir inisiyatif alanı olduğunu, ancak şimdi tüm yetkilerin tek elde toplandığını ifade etti. "Ben hep 'böyle bir şey yaptık' şeklinde çoğul kullanırım. Tekil kullanmam. Tekil şahıs kullananın kim olduğunu vatandaşımız görür. Hiç kimsenin kendinden kaynaklı bir keramet aramaması önemli. Süper kahramanlar ancak fantastik çizgi filmlerinde olur" dedi.

DEVA Partisi'nin ilk icraatı ne olur?

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin özgürlük olduğunu dile getiren DEVA Partisi Genel Başkanı, "Bunu oluşturmak da siyasi irade meselesi. Bir parmak şıklatmadır, o kadar. Ve basın... Gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, 'Arkadaşlar bundan sonra özgürsünüz, evrensel hukuk kuralları içinde istediğinizi yazın, çizin' diyeceğiz. 'Biz artık size karışmayacağız', bu kadar basit" dedi.

Sadece düşünce suçu sebebiyle hapiste olanların derhal çıkarılacağını söyleyen Babacan, "Meclis'in birinci günü birinci madde budur. Düşünce suçlularının özgür bırakılması... Bunu görsünler ki başkaları özgür düşünmeye başlasın" ifadelerine yer verdi.

DEVA partisini engelleme hazırlıkları

Siyasetçi DEVA Partisi'ni engelleme yönünde bir hazırlık olduğunu düşündüklerini de sözlerine ekledi: "İktidarın devamı için kuralları değiştirmezlerse, bu iktidarın bir kez daha seçilmesini çok zor görüyoruz. İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin nasıl kaybedildi? Oyun kurallarına göre oynanırsa ki DEVA partisini nasıl engelleriz onu düşünüyorlar. Şu an bu yönde bir hazırlıkları var. Umarız ki bunlar olmaz"

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU27 Mayıs 2020 10:00

    senelerce bu ülkeyi atatürk ün ismini kullanarak soydular ,yirmi senedirde siyasete dini alet eden rant için allah kitap diyenler talan ettiler ,babacan bu ülke için çok fazla avrupai bir lider bize bol gelir...

  • Seyfi27 Mayıs 2020 00:25

    2013 den sonra işler iyi gitmemeye başladı diyor. Kim için ?! Fetö için???!!!

  • Simdi26 Mayıs 2020 23:50

    Sanki. Şimdi istediklerini yazamiyorlar..

  • Mursel Akıncı26 Mayıs 2020 23:45

    FETÖ kalıntıları Amerikan uşağı bunlar

  • Mehmet Ak26 Mayıs 2020 23:41

    Yav arkadaş bunlara inanan varsa ben bunların aklından şüphe ederim.tabi aklını kullanarak okuyorsa vatandaşlarımız. İlk seçimde hadi ak partiden bakan oldun sonraki seçimlerde neden ak parti saflarında saf tuttun. Demekki 15 temmuz gerçekleşseydi abd deki iblisin bu askeri başka safta saf tutacaktı. 15 Temmuz girişimi gerçekleşmedi şimdi dışardan iblisin talimatını alarak emirlerini yerine getiriyor.iblisin oğulları sizi.Allah sizleri bildiği gibi yapsın.....Sen ve senin gibi zihniyet emir alan kişileri türk vatan severlerin kapısında dilenmek nasip etsin.

  • Mehmet Ak.27 Mayıs 2020 19:31

    peki siz 1960 dan sonra darbeyle geldiniz.hesapla bakalım sizi bu millet kaç senedir iktidara getirmiyor.demekki neymiş amerika getirmiyormuş.halk seçiyormuş.kalın kafanıza sokun artık ve hiç bir zamanda gelemiyeceksiniz.bu asil milletim kimi seçeceğini biliyor.daha 2 işlem yapamayan şahsiyetimi seçecek.bak sesli güldüm.

  • veri27 Mayıs 2020 09:52

    rahmetli erbakan ı amerika altı ayda devirdi,yirmi senedir baştasınız bunu herhalde amerikaya borçlusunuz...

  • Emre2826 Mayıs 2020 23:39

    Nedense bu adamın ağzından fetö cülere tek kelime yok. Ve ne zaman akp fetönün arası acıldı bu gemiyi ilk terk edenlerden oldu. Madem durum bu kadar vahimdi neden bakanlik koltuğundan alınana kadar bekledin ? Sen evde eşine laf geçiremeyen birisin burda ahkam kesmeye kalkma. Sadullah ergin hatayda yolsuzluklarla bilinen biri ve sen şuan onu sağ kolun yaptın ? Ego tavan herkes yüzde kaçlık adam olduğunuzu görecek ? Kendinizi nimetten sayıp duruyorsunuz bakalım % 3 alabilecek misiniz ?

  • Metin tatar26 Mayıs 2020 23:12

    Allah akıl fikir açıklığı versin aali bey bu içerdekileri sen bilıyorsunda adamları yemle şimdilik

  • vatan 26 Mayıs 2020 21:34

    Sayın Babacan siz kendinizi siyasetin çöplüğüne attınız yazık etiniz kendinize  bahsettiğiniz özgürlük ''Gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, 'Arkadaşlar bundan sonra özgürsünüz,evrensel hukuk kuralları içinde istediğinizi yazın, çizin' diyeceğiz. 'Biz artık size karışmayacağız', bu kadar basit"  siz buna inanıyormusunuz sizin bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz oda ayrı siz bugünden itibaren ne söyleseniz elinize yapışacak

  • vedat26 Mayıs 2020 18:15

    Özgürlük kısıtlı Yargı bağımsızlığı yok YolsuZluk diz boyu Fakir çok Daha ne olsun güzelim ülke ne hale düştü Yol yaptık,köprü yaptık,hastane yaptık Allah,kuran,bayrak,namaz sadece bu

  • Ali Yilmaz 26 Mayıs 2020 14:46

    Bank Asya’yı Bir kamu bankasına aldırarak fetö kasasını doldurmak isteyenleri unutmadık! Hesabı görülür inşallah

  • Fhr26 Mayıs 2020 14:44

    Reiste ilk başta çözüm süreci demişti anladı ne mal olduklarını şimdi nasıl tepeliyor sende sonra anlarsın içerdekilerin ne mal olduğunu..

  • Ali 26 Mayıs 2020 14:11

    Öncelik... HER kese eşit hak hukuk ve adalet olmalı...YANDAŞ KAYIRMA... HAK etmediği makam ve mevkiye atanan yalakaları görevden alıp....atmak gerekiyor... Adam şöför lükle ile alınıp....kyk....Yurt müdürü oluyor... Nasıl adaletse...

  • Sait KOÇ26 Mayıs 2020 13:28

    Ey sayın babacan hangi fikir özgürlüğünden bahsrdiyorsun.Daha ne kadar özgürlük olacak.T.C. nin en büyük makamına rahat rahat hakaret ediyorlar.Başka ülkede olsa idam cezası yerler.2013 den sonra millileşme hamlelerimi,yoksa feto ve diğer pkk gibi örgütlerle mücadeleyimi sevmediniz.Allah reisimizi başımızdan eksik etmesin.2023 ten sonra reisimiz genç olarak makamını size bırakır diye düşünürken siz istifa ederek şansınızı kaybettiniz.Unutmayınız bu kutlu yolculukta bir Ali gider bin Ali gelir.

  • Ahmet ak26 Mayıs 2020 13:09

    Akıllı vizyon sahibi biri yani Türkiyede başarı şansı çok az

  • Tamer26 Mayıs 2020 12:25

    Mevcut sistemi veya ülkemizin iktidar ve muhalefetini bir kenara koyarak senin arkana takılalım öğle mi? Millet artık eşşek değil...

  • Devammmmmm26 Mayıs 2020 13:55

    Gerçekler elbette su yüzüne çıkacak.ve birileri utanacak.

  • Kahraman akman26 Mayıs 2020 12:02

    Kimlere özgürlük getireceksin Senin bir başlangıcın olmuyacagı için sonunu düşünmeye bile gerek yok

  • Devammmmmmm26 Mayıs 2020 13:55

    Yok ya sen öyle san.

  • Mallar26 Mayıs 2020 12:00

    Yazılanlara bakıyorum da , aklıma bir deyim üçgeni geldi. Deven, diken, insan. Memnun halk demek bu halinden. Bence yanına bir zenci koymalı hükümet zira böyle vatandaşa bir de zenci gerekir.

  • Muhammet26 Mayıs 2020 22:30

    Zenci aklında kalmış

  • Bekle verirler26 Mayıs 2020 18:47

    İşte sana gereken tam da o mal

  • Hikmet26 Mayıs 2020 11:59

    İnşallah demukresi hoşgörü anlatı değişir insanlar korkmadan yanlışı doğruyu anlatabileceği teksesli değil çok sesli mercilerin önü açılır

  • Hasan Yılmaz26 Mayıs 2020 11:50

    Ali Babacan siyasi değer ortalamasının çok üzerinde bir şahısdır. Umarım kendini bozmaz.

  • Maltepe bizim 26 Mayıs 2020 11:17

    2013 yılına kadar hersey cok guzel 2013 yılı neyin milatı FETÖ ye açilan savasin milatı deki ben FETÖ cüyum ben bunu anlarim senin konusmandan...

  • Mustafa bulut26 Mayıs 2020 11:15

    "2012 ve 2013'e kadar güzel çalışmalar yaptık, ama ondan sonra bozulmalar başladı. " Diyor, Yani akp millileşmeye başladı, pkk, fetö ve diğer hainlere savaş açtı, emperyalistlerden bağımsız politikalara yöneldi, ben de kapitalizmin piyonu olduğum için böyle bir akp.de olamazdım, ayrıldım diyor.

  • Devammmmmm26 Mayıs 2020 13:57

    Vay be ne derin analiz yapmışlın .O yüzden mi Akp yöneticiler gitmemesi için çırpındılar .

  • Cemal ergin26 Mayıs 2020 11:05

    Dış güçlerin emriyle yaşayan yine dış güçlerin emriyle parti kurarak Türkiye’yi karıştırma derdine düştü

  • dâva26 Mayıs 2020 10:42

    Bu yoldan dönenler oldu mum gibi sönenler oldu parayı görünce dâvayı satıp kaybolup gidenler oldu.

  • Devammmmmmmm26 Mayıs 2020 14:00

    Ya çok komiksin parayı görünce davayımı satmış,tam tersi olmasın.

  • misafir26 Mayıs 2020 11:51

    biraz bilgin olsa bu cumleri kuracak kadar aptal olmazdın o cumlerinlerin solcular icin anlanamı var din bezirganları ıcın degil

  • Son26 Mayıs 2020 11:39

    Parayı görenler sarayda kümelenmiş,

  • Hilmi26 Mayıs 2020 10:02

    Sen Türkiyeyi yolundan kaydırmak karıştımak için itelenmiş bir çay kaşığısın geleceğin Abdullatif Şenerisin

  • Devammmmmm26 Mayıs 2020 14:02

    Eski dört bakan gibi olmasında,anlarsın ya!!!!!