BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBabacan bankacılara böyle seslendi----

Babacan bankacılara böyle seslendi

Babacan bankacılara böyle seslendi
28 Mayıs 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bankacılık sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye Bankalar Birliği'nin 56. Genel Kurulu'nda sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.
Babacan, bankacılıkta rekabetin iyi işlediği bir piyasa istediklerini ve bu alanındaki popülizm hastalığının Türkiye'ye bulaşmaması gerektiğini söyledi. Babacan, "bankacılık sektörünü algı olarak hırpalamamız lazım." dedi.
Standartlaştırılmış ve basit bir kredi kartı uygulaması getireceklerini de ileten Babacan, "Bankacılık sektörünü bir popülizm alanına dönüştürmemiz lazım. Bankalar müşterilerine adil davranmalı" diye konuştu.
Çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Babacan, Avrupa'da bir yön ve karar birliği olsa Türkiye'nin kaygılarının azalacağını ancak maalesef şu anda böyle bir tablo göremediklerini söyledi.

Babacan, Japonya'da denenmemiş bir tablo izlendiğini ve umutlarının olumlu bir sonuç vermesi yönünde olduğunu belirterek, "Olumsuz olursa küresel etkileri mutlaka görülecektir. Olası her türlü senaryoya hazır olmamız lazım, bunu kötü birşeyler geliyor anlamında söylemiyorum, arzu etmediğimiz bir senaryo gerçekleşirse bu nereden çıktı demeyelim" diye konuştu.
Mali disiplin ile beraber büyümenin de olabileceğini Türkiye'nin ispat etmiş durumda olduğuna da değinen Babacan, "Önce kazanacağız, sonra harcayacağız, önce hakedeceğiz, sonra hakettiğimiz refah seviyesini türkiye olarak yaşayacağız. Tüm istikrar ve güven göstergeleri tarihi iyi noktalarına ulaştı. Önümüzdeki dönemde de çok daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeye doğru gidiyoruz. Büyüme oranlarımız bu yıl geçen yıla göre hayli yüksek olacak, 2014 yılında daha da yüksek bekliyoruz" dedi.
Ödeme sistemleri ile ilgili olarak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da ileten Ali Babacan, internet üzerinden yapılacak tüm ödemelerin denetleme içinde olmasını istediklerini ve cep telefonu ve benzeri her türlü para transferlerini bir düzenleme içine koyacaklarını sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)