BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAzınlık hissesinim sattı büyüme kararı aldı----

Azınlık hissesinim sattı büyüme kararı aldı

Azınlık hissesinim sattı büyüme kararı aldı
25 Nisan 2013 - 14:01 www.finansgundem.com

Penti, azınlık hissesini Carlyle'a sattıktan sonra, perakendede bünyesine farklı bir zincir katarak büyüme kararı aldı.

1950 yılında Öğretmen Çorap'la başlayıp hızlı bir markalaşma sürecinden sonra Türkiye'nin en büyük Çorap üreticisi haline gelen Penti, azınlık hissesini Carlyle'a sattıktan sonra, perakendede bünyesine farklı zincirler de katarak büyüme kararı aldı. Bu kapsamda ilk aldığı zincir de Ankara merkezli Koray oldu. 23 şubesi ile 70 bin metrekarelik alanda satış yapan Koray bünyesinde Actuel, Kry, Inofin, Ally, My Moon gibi iç giyim markalarını barındırıyor.
Koray'ın ismi değişmeyecek
Penti'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, "Büyüme planımızdaki adımlardan ilkini attık. Koray markasının adı değişmeyecek. Ancak bu zincire stratejik ortak olduk" dedi. Satın alım bedeline ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bu arada Penti, Koray iç giyime büyük ortak oldu. Ankara merkezli Koray şehirde 23 mağaza ile faaliyet gösteriyor. 30 yıldır faaliyette olan Koray iç giyimin yanısıra tüm tekstil ürünlerini satışa sunuyor. Şirket yıllarca Ankara'da faaliyet göstermiş olsa da, son dönemlerde Adana, Eskişehir, İzmir, İskenderun, Mersin ve Ordu'da da mağaza açmış. Şirketin ürün gamında erkeğe özel ürünler de var.
63 yaşındaki Penti bugün iç çamaşırı, mayo, ev giyim ve aksesuar alanında faaliyet gösteriyot. Türkiye'de 184 mağazası bulunuyor. Türkiye'de ince çorap pazarının lideri olan Penti'nin Koray'ı da satın alarak genişmeye çalıştığı iç çamaşırı perakendesi aslında marka için görece yeni bir alan. Şirket 2003 yılından beri mayo ve iç çamaşırı üretiyor. İngiltere, İtalya ve Çin'de de ofisleri bulunan Penti Avrupa'nın en büyük ilk 3 üreticisi arasında.
Penti'nin Türkiye genelinde 51 ilde toplam 184 mağazası bulunuyor. Yaklaşık 20 bin satış noktasında da Penti markası ile yer alıyor. 2013'de Türkiye genelinde 40 yeni mağaza daha açmayı hedefliyor . Yurtdışında 17 ülkede 46 mağaza ile hizmet veriyor.
Carlyle'ın dördüncü yatırımı
Penti'nin azınlık hissesini gedçtiğimiz yıl alan Carlyle'da Türkiye pazarına 2008'de TVK Gemicilik'e ortak olarak girmişti. 2010'da ise sağlık zinciri Medical Park'ın yüzde 40'ını satın almıştı. Bahçeşehir Kolejleri'ne yüzde 48 ortak olarak 3'üncü yatırıma imza atan Carlyle'ın dördüncü yatırımı da Penti olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)