BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzerbaycan, sınır sorununu çözmeye hazır!----

Azerbaycan, sınır sorununu çözmeye hazır!

Azerbaycan, sınır sorununu çözmeye hazır!
29 Mayıs 2021 - 19:10 www.finansgundem.com

Azerbaycan Başbakanı Asadov, Bakü ve Moskova’nın sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduklarını belirtti.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) başbakanlarının Minsk’te düzenlenen toplantısında konuşan Asadov, Bakü’nün Moskova’nın Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini desteklediğini, Azerbaycan’ın Ermenistan ile yapıcı çalışmalara hazır olduğunu ifade etti. Asadov şöyle konuştu:

Azerbaycan sınır altyapısını belirleme sürecine başladı ve Ermenistan ile sınır çizgileri sorununu yapıcı bir şekilde çözmeye hazır. Azerbaycan bu bağlamda Rusya tarafının Azerbaycan-Ermenistan sınır çizgilerinin belirlenmesi ve düzenlenmesi konusunda üçlü komisyon kurma önerisini destekledi. Sınır çizgilerinin belirlenmesi teknik bir süreçtir ve bu süreç, sağlam uluslararası yasal temele dayanmalı.

Daha önce Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırı geçmeye çalışan altı Ermeni askerinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Bakanlığın açıklamasında, altı askerin ‘sınırdaki Geğarkunik bölgesinde mühendislik çalışmaları yürütürken esir alındığı’ belirtilmişti.

Paşinyan: Sınırdaki askerlerimizi çekmeye hazırız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)