BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM'den kritik bir iptal kararı daha----

AYM'den kritik bir iptal kararı daha

AYM'den kritik bir iptal kararı daha
15 Temmuz 2015 - 00:46 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi (AYM) okul müdürleriyle ilgili önemli bir karar aldı

Dershanelerin kapatılmasına vize vermeyen Anayasa Mahkemesi 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması, müdürlerin vali tarafından atanması ve Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son verilmesini sağlayan yasa maddesini iptal etti.

Anayasa Mahkemesi'nden görevden alınan binlerce okul müdürüne de iyi haber geldi. Anayasa Mahkemesi, binlerce okul müdürü ile Bakanlık Merkez Teşkilatı yöneticilerinin görevine son veren maddeyi de iptal etti. Böylece görevden alınan ve düz öğretmen yapılan müdürlere geri dönüş yolu açıldı.

DHA'nın geçtiği bilgiye göre, AYM'nin iptal ettiği madde şöyle:

"Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilir. Bu görevlendirmelerin süre tamamlanmadan sonlandırılması, süresi dolanların yeniden görevlendirilmesi ile bu fıkranın uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamındaki görevlendirmeler özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak doğurmaz."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hurma15 Temmuz 2015 06:32

    hukuka aykırı ve şahsi ihtiraslar uğruna kanun çıkarırsan AYM de böyle iptal eder işte. tartışılacak bişey yok, herkes itiraz ederken göz göre göre bunu meclisten geçirmek asıl odaklanmak gereken sorun. tüm eleştirilere kulak tıkamak, hiçbirini dinlememek filan. hani demokrasiydik?