BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAYM, Taksim'de 1 Mayıs yasağını hak ihlali olarak değerlendirdi----

AYM, Taksim'de 1 Mayıs yasağını hak ihlali olarak değerlendirdi

AYM, Taksim'de 1 Mayıs yasağını hak ihlali olarak değerlendirdi
15 Aralık 2023 - 20:31 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi, Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin yasaklanmasını 'toplantı ve gösteri yürüyüş düzenleme hakkının ihlal'i olarak değerlendirdi. Ayrıca kararda Taksim'in işçi ve emekçilerin ortak hafızası ve sembolik değeri olduğu vurgulandı

İşçi sendikaları 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama yasağını Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşımıştı. DİSK 2014 ve 2015 yıllarında Taksim'de kutlama yapmak istemiş, bu talep İstanbul Valiliği'nce 'kamu düzeni ve güvenliği' gerekçesiyle uygun görülmemişti.

AYM toplantı ve gösteri yürüyüş düzenleme hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Ayrıca Taksim'in işçi ve emekçilerin ortak hafızası ve sembolik değeri olduğu vurgulandı.

AYM ayrıca başvuruculara 18'er bin lira manevi tazminat ödenmesine de hükmetti.

"KUTLAMALAR MEŞRU VE ANAYASAL HAKTI"

DİSK Hukuk Müdürü Necdet Okcan, Habertürk'e AYM'nin kararını şöyle değerlendirdi:

2009-2011-2012 yıllarında kutlamalar yapılmışken, şimdi bunların yasaklanmasının makul gerekçesi olmadığını belirterek hak ihlali verdi. Esas önemli olan nokta bir daha bu tür hak ihlallerinin yaşanmaması için İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verdi. Bundan sonra Taksim kutlamaları işçiler ve sendikalar bakımından meşru ve anayasal haktır. Sendikalar bunu talep edecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)