BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAydın: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu projesine başladık----

Aydın: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu projesine başladık

Aydın: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu projesine başladık
12 Mart 2018 - 15:10 www.finansgundem.com

TBB Başkanı Hüseyin Aydın: Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu kurma projesine başladık

Yerli ve milli kredi derecelendirme kuruluşu için çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, "Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu kurma projesine başladık." dedi.

Aydın, ulusal ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının incelenerek iyi uygulamaların belirlendiğini ifade etti.

Aydın, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yönlendirmesini aldıktan sonra somut adımları atmaya başlayacağız." dedi.

2017'nin Kasım ayında BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına bağımlılığı azaltmak ve sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla milli bir derecelendirme kuruluşu oluşturmaya yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne işaret ederek, "Bu konudaki yol haritası Türkiye Bankalar Birliği ve Kurumumuz tarafından ortaklaşa çalışılarak belirlenecektir." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Moody's'in geçen haftaki not indirimi ardından "Kimi kredi derecelendirme kuruluşlarının oyunlarına bakmayın. Onların tek derdi Türkiye'yi köşeye sıkıştırarak bundan nemalanacak olanlara yer açmaktır. Artık bu oyunlara kendi piyasamızda, uluslararası piyasalar da itibar etmiyor." açıklamasında bulunmuştu.(Business HT)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Galip12 Mart 2018 21:57

    Kendin çal kendin oyna.Uluslararası denetimi olmayan bir kuruluşu kim ciddiye alıp yatırım yapar.Türkiyede manipilasyon yapılmayan hangi kuruluş kaldı.

  • Türkoğlutürk12 Mart 2018 16:53

    Kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı açıklamayı bende okudum. Nerede hata yapmış anlamadım. Faiz niye yüksek, enfladyondan. Enflasyon niye yüksek. Domatesten. Kardeş ülkeyi domates yönetmiyor., 2006 dan sonra ülke kötü yönetiliyor. Niye anlamak istemiyorsun. Bugünkü yüksek enflasyon davulla, zurnayla geldi. Sen duymadınsa sağır olduğun için