BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Aydın Ayaydın'a 6 TL için haciz geldi----

​Aydın Ayaydın'a 6 TL için haciz geldi

​Aydın Ayaydın'a 6 TL için haciz geldi
22 Kasım 2013 - 22:24 www.finansgundem.com

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın geçen ay maaşına Maliye’den haciz geldiği ortaya çıktı


CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın geçen ay maaşına 1999 yılından kalma 6 liralık borç için Maliye’den haciz geldiği ortaya çıktı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda geçen ay başına gelen ilginç bir olayı anlatan Ayaydın, 1999 yılında bir ev sattığını, evin değerinin 6 lira düşük gösterildiği gerekçesiyle Maliye Bakanlığı’nın kendisine 6 liralık borç çıkardığını söyledi.
Radikal'in haberine göre geçen ay maaşını çekmek için bankaya gittiğinde maaşına haciz konulduğunu öğrendiğini dile getiren Ayaydın, “1999’da ev satıldıktan sonra evin değeri düşük diye 6 lira borç çıkmış. Maliye 2009 yılında ilan vermiş. Ben o yıllarda ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorum. Beni bulamamış ilan vermiş. İlan da 10 yıllık zaman aşımına 1 gün kala verilmiş. Borç daha sonra 1.241 liraya çıkmış. Geçen ay maaşı çekmeye gittim e-haciz gelmiş” diye konuştu.
ZAMANAŞIMI UYARISI
Ayaydın, daha sonra kendisinin araştırma yaptığını ve tahakkuk yapılmadığı için zaten zamanaşımının 5 yılda dolduğunu belirterek, dilekçe verdiğini ve sonucunu beklediğini ifade etti. Birçok vatandaşa e-haciz gittiğini ve Maliye’den geldiği için hemen borcun ödendiğini dile getiren Ayaydın, “Tahakkuk yapılmadığı durumlarda zamanaşımı 5 yıldır. 5 yıl geçmişse zamanaşımına girer” uyarısında bulundu.
Ayaydın aynı zamanda ünlü bir ekonomi profesörü...
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Kasım 2013 12:33

    Artık otomatik haciz ile borçluyu bulamadım bahanesi kalmaz. Acak GSS primi ödemeyen 4 milyon kişinin 8 milyar borcu ne olacak. Ayda 200 TL yatıramayan kişi taksitlendirilse nasıl ödeyecek. Bunların hepsinin bankada hesabı var. Hesabı olmayanlarınkini zaten devlet ödüyor. Seçim öncesi 4 milyon kişiden korkulmuş olabilir.