BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAyasofya İmamı görevinden ayrıldı----

Ayasofya İmamı görevinden ayrıldı

Ayasofya İmamı görevinden ayrıldı
08 Nisan 2021 - 11:29 www.finansgundem.com

Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, istifa etti ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

Son dönemde sosyal medyadaki açıklamaları ile gündeme gelen Boynukalın, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edecek.

Çeşitli siyasi gündemlerde yaptığı açıklamalar tartışma yaratan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, istifa ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Aldığım kararın bir sebebi ise, 'Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım' gibi hezeyanlara meydan vermemektir" dedi. 

Mehmet Boynukalın kimdir?

Lisans eğitimini el-Ezher Üniversitesinde 1992’te tamamlayan Mehmet Boynukalın, Marmara Üniversitesinde 1995’te İslam Hukukunda Zina Suçu ve Cezası başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini 1999’da ise Fıkıh Usulünde Yenilenme İhtiyacı ve Ortaya Çıkardığı Tartışmalar başlıklı tezi ile doktora eğitimini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslami Megabank çağrısı

Aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

Ramazanda "online iftar" önerisi

Kovid-19'a bağışıklık kazananlar umre yapabilecek