BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAyakkabı kutusundan 15 milyon çıktı!----

Ayakkabı kutusundan 15 milyon çıktı!

Ayakkabı kutusundan 15 milyon çıktı!
12 Mayıs 2014 - 13:51 www.finansgundem.com

Ayakkabı kutusuyla 15 milyon liralık ciroya ulaştı, hedefi büyüttü

Ayakkabı kutusu kullanımının her geçen gün arttığını belirten Modelsa Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, geçen yıl 15 milyon lira ciroya ulaştıklarını bu yıl ise ciroyu yüzde 25 artıracaklarını söyledi. Bir de uyardı: “Karton ayakkabı kutuları kokuyu artırıp, mantar oluşturuyor, mikrop saçıyor.”

Modelsa Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, şeffaf ayakkabı kutularına son yıllarda büyük bir talep olduğunu ve geçen yıl 15 milyon lira ciro yaptıklarını söyledi. Bu yılki hedeflerinin en az yüzde 25 büyüyerek 19 milyon lira ciroya ulaşmak olduğunu söyleyen Aydoğan, şunları söyledi: “Türkiye’deki hane sayısı yaklaşık 20 milyon. Her haneye 10 adet ayakkabı kutu alındığını bile düşünürsek 200 milyon adet gibi bir Pazar yapıyor. Tabi ki insanların bu ürünü tanıması zaman alıyor, alacaktır da. Hala bu üründen haberdar olmayan birçok insan var. Fakat son yıllarda giderek talep gören bir ürün oldu.”

KARTON AYAKKABI KUTULARI MİKROP SAÇIYOR

Abdullah Aydoğan, yıllardan beri evlerde ayakkabı saklamak için kullanılan karton kutuların ayakkabı için sağlıklı bir ortam oluşturmadığını ve ömrünü azalttığını söyledi. Karton kutunun nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar verdiğini ve mantar oluşmasına sebebiyet vererek koku yaptığını belirten Aydoğan, şunları söyledi: “Yaklaşık 5 yıl önce plastik şeffaf ayakkabı kutusunu ilk ürettiğimizde asıl çıkış noktamız müşterilerimizin yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamaktı. Bu konuda çalışma yapan tüm profesörlerin de tasdik ettiği gibi yıllardan beri evlerde ayakkabı sağlamak için kullanılan karton kutular ayakkabı için sağlıklı bir ortam oluşturmuyor. Dolayısıyla da ayakkabının ömrünü azaltmaktaydı. Hatta karton kutu nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar vermesinin ötesinde ayaklarda mantar oluşumu ve kokuya sebebiyet veriyor. Ayrıca zaman geçtikçe oluşturduğu toz partikülleriyle  hem bulunduğu dolaba, hem de içinde bulunan ayakkabıya zarar veriyor.”

‘DOKTORLAR DA ONAYLIYOR’

Şeffaf plastik ayakkabı kutularının bulundurduğu hava kanalları sayesinde ayakkabının hava almasını sağlayarak daha uzun ömürlü bir kullanım sağladığını anlatan Abdullah Aydoğan, “Bu konuyu Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral’a da sorduk. Karton kutuların mikrop ürettiğini ve ayaklarda mantar üremesine sebep olduklarını ve koku yaptıklarını söyledi. Plastik malzemenin üzerinde mikroorganizmalar üremediğinden dolayı son derece hijyenik bir kullanım sağladığını, istenildiğinde kolayca silinerek yıkanabilmesinden dolayı rahatlıkla temizlenebildiğini söyledi.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)